Мы в Telegram
Добавить новость

Новости за ночь, которые вы могли пропустить: строительство дорог в Москве, уборка на Эвересте и жилищный вопрос Аффлека и Лопес

Не хочет возвращаться домой: американский юрист из «Давай поженимся» просит убежища в России

МЧС: при обрушении восьмиметровой горки в Биробиджане пострадали семь человек

Мастер-классы по созданию крафтовых украшений проходят в центре Москвы



World News in Turkish


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Türkiye 6G'de söz sahibi olmak için patent üretimini sürdürüyor

Türkiye 6G'de söz sahibi olmak için patent üretimini sürdürüyor

Türkiye'yi 6G teknolojisine hazırlayan ekibin başında yer alan Prof. Dr. Hüseyin Arslan, yaklaşık 100 patent ürettiklerini ve gelecekte dünya arenasında söz sahibi olacak ülkeler arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı görevini de yürüten Arslan, Türkiye'de 5G konusunda dünyaya nazaran yeterince teknoloji üretilemediğini söyledi.

Yerli ağ üretici firmalarıyla 5G'de ürün geliştirme için işbirliklerinin yapıldığını belirten Arslan, çeşitli alanlarda çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Arslan, 5G kapsamında yürütülen tüm çalışmaların 6G teknoloji için bir hazırlık olduğuna dikkati çekerek, "5G'nin temelinin üzerine konulan yeni özelliklerden release-15, 5G'nin temel yapısı. 16 onun biraz daha iyileştirmiş hali. 17-18 derken şimdi 19'a başladık. Bir taraftan bunları öğrendikçe 'Biz 5G'nin temelini yanlış kurgulamışız. 6G'de bu ihtiyaçlara göre yeni bir temel oluşturalım' diyoruz. 5G güzel bir vizyonla geldi ama o vizyon çağımıza daha hazır değildi. 6G belki de ona hazırlayacak. Vizyonun devamı olacak. Bir de yeni eklemeler yapılacak." diye konuştu.

6G ile hayatın her alanı "akıllı" olacak

İnsanlığın 6G teknolojisinde bazı yeniliklerle karşılaşabileceğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Radar teknolojileriyle entegrasyon, ağların sadece karasal olmayıp uzaysal ağ; uydularla, insansız hava araçlarıyla, dronlarla yapılabileceği gibi farklı farklı ağlar görebileceğiz. Uzayda, karada, suyun altında, yer altında. Karasal ağların aynı tip olmasından ziyade değişik ağların birbiriyle entegrasyonu. 6G için her yerde bilgiye ulaşıp hızını artırabilmek, bir taraftan bilgi alıp gönderirken diğer taraftan konum, ortam, kişi, sağlık bilgisini toparlayabilmek, araçlara entegre edebilmek, trafik, şehircilik, ulaşım, üretim, sağlık, şebeke, elektrik gibi her şeyi akıllandıracak ve dijitalleştirecek vizyonu geliştirebilecek tekniği entegre edebilecek teknolojiden bahsediyoruz."

"Dünya 6G ile ilgili bir yarış içine girdi"

Prof. Dr. Arslan, Türkiye'de 6G için farkındalığın artırılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"6G teknolojisi için dünya gaza bastı. Üniversitelerde, şirketlerde çok sayıda AR-GE kurumu 6G ile ilgili çok ciddi çalışmalara başladı. İşbirlikleri kuruldu, fonlar oluşturuldu. Dünya 6G ile ilgili bir yarış içine girdi. Türkiye'ye döndüğümden beri daha kimse 5G'yi konuşmazken, ben 6G'den bahsediyordum çünkü 5G'ye geç kaldığımızı biliyordum. AR-GE süreci, kullanıcın gördüğü ve deneyimlediği süreçten 20 sene önceki bir süreçtir. Kimse daha onu kullanmazken o teknolojinin nasıl olabileceğini, kullanıcıların ne istediğini öngörüp üretmen gerekiyor. Benim, Türkiye'deki ilk işim bu farkındalığı oluşturmak oldu."

"Cebimizi 400-500 patentle doldurduğumuzda dünyadaki en iyi 5-6 şirketin arasına gireceğiz"

Türkiye'nin 6G teknolojisine yönelik hazırlıklarına değinen Arslan, şunları kaydetti:

"6G için ULAK Haberleşme AŞ, Vestel ve firmalarla bir ekip kurduk. Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi birçok üniversiteyi birleştirdik. Dağınık çalışmaktan ziyade bir ekosistem kurduk. Bu ekosistem artık birlikte çalışmayı, birbirini desteklemeyi, üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu, teknolojinin Türkiye'ye kazandırılmasına, firmaların işine yarayacak AR-GE'leri geliştirmeye yönelik bir ekosistem. Bu ekosistemle 6G çalışmalarına 2-3 yıl önce dünyayla beraber başladık. İnanılmaz şekilde patentler ürettik. Şu anda 6G ile ilgili 100'e yakın patentimiz var. Bu çok önemli bir gelişme. Daha standartlar başlamadan cebimizi 400-500 patentle doldurduğumuz zaman dünyadaki en iyi 5-6 şirketin arasına girmiş oluyoruz. Bu, 'Ben de bu işte varım. Geçmişte giremedim ama şimdi 6G'deyim' demek. Biz bu hedefle yola koyulduk. Bu hedef çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

Обвиняемого в убийстве активиста в Подмосковье арестовали на два месяца

Станцию «Тютчевская» Троицкой линии оснастили эскалаторами и турникетами

РФ и КНР будут круглогодично использовать Севморпуть

Наталья Сергунина: более 12,4 тысячи волонтеров помогают на выставке «Россия»

Музыкальные новости

За один день работники Уссурийского ЛРЗ и их дети выполнили сменно-суточное задание по ремонту 129 паровозиков

Яндекс, А.С. Пушкин, Святой Ленин ведут следствие. Настоящая сенсация!

Вирусолог Вострухов предупредил о миграции клещей-мутантов из ЕС в Россию

Америкой и Европой сенсационно управляет Гольфстрим. Научная сенсация!

Новости России

Главу АНО «Цифровые платформы» Щельцина ранили ножом во время драки в Москве

Более 12,4 тысячи волонтеров работают на выставке «Россия» в Москве.

Обвиняемого в убийстве активиста в Подмосковье арестовали на два месяца

Станцию «Тютчевская» Троицкой линии оснастили эскалаторами и турникетами

Экология в России и мире

Антисанитария в службах доставки: токсиколог Кутушов рассказал, почему опасно заказывать еду

Глава Следкома России Александр Бастрыкин вступился за полицейского, которого выживают из МВД за случайное уbийство азербайджанца

Помощь российских армян СВО. Поддержка тыла важна для передовой

«В девять лет я уже был очень любвеобильным». Актер Михаил Богдасаров вспомнил детство в шоу «Вкусно с Анфисой Чеховой» на ТВ-3  

Спорт в России и мире

Экс первая ракетка мира Виландер оценил шансы Паолини на победу в финале «Ролан Гаррос»

Теннисист Медведев снялся с турнира ATP в Нидерландах из-за травмы

Тарпищев о Медведеве и Рублеве: без травм сыграют в Париже лучше, чем в Токио

Андреевой предрекли борьбу за топ-10 рейтинга WTA в текущем сезоне

Moscow.media

Хакеры начали «прикидываться» соискателями и подсовывать вредоносные ссылки

В Орле опять неполадки с движением троллейбусов

Бурятский Театр кукол Ульгэр в Улан-Улан-Удэ показал в Этнографическом музее народов Забайкалья перед детьми и родителями в семейный праздник сказку Колобок - Новости и Культура, Дети и Россия

Об отношении к русским в Азербайджане











Топ новостей на этот час

Rss.plus






Более 12,4 тысячи волонтеров работают на выставке «Россия» в Москве.

Зампредседателя Совета министров РСФСР Валерий Сайкин умер на 87-м году жизни

Обвиняемого в убийстве активиста в Подмосковье арестовали на два месяца

Станцию «Тютчевская» Троицкой линии оснастили эскалаторами и турникетами