Добавить новость
8 мая 2021 года
Russian.city
Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer


Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог


Знакомства онлайн

Первые новости сегодня

Такие дожди бывают раз в 25 лет: увеличен прогноз по силе ливня

Синоптики увеличили прогноз по силе ливня, который пройдет в Москве.

Топ новостей последнего часаВсе новости

Май
2021
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Новые комментарии

Vijesti.ba 

Dodik: U NDH počinjen genocid koji nije verifikovan

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je danas u Donjoj Gradini da je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu počinjen genocid koji, nažalost, nikada nije verifikovan.

Vijesti.ba 

Srebrenica: Obilježena godišnjica zločina nad bošnjačkim civilima

Polaganje cvijeća na mezarju kod Bijele džamije u Srebrenici i učenjem Fatihe, članovi porodica žrtava, članovi udruženja žrtava genocida i bošnjački predstavnici u ovoj općini, obilježili su danas 29. godišnjicu stravičnog zločina nad bošnjačkim civilima u Srebrenici i okolnim selima.

Vijesti.ba 

Vučić: Srbija i RS da budu dio međunarodne zajednice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Donjoj Gradini da dostojanstvena Srbija poručuje da se novi Jasenovac i "Oluje" neće ponoviti, te da su Srbi kao narod preživjeli uprkos stradanjima.

Vijesti.ba 

Oko 60 migranata iz Afganistana noć provelo u Goraždu

Jučer u kasnim popodnevnim satima u Goražde je stiglo oko 60 migranata među kojima i žene, djeca i starije osobe - potvrđeno je iz kantonalnog MUP-a. Pretpostavlja se da su  migranti stigli iz Crne Gore, a danas je u toku njihova obrada u Terenskom centru ...

Vijesti.ba 

Sve izglednije da će SNP-e dobiti većinu na izborima u Škotskoj

Škotska nacionalna stranka (SNP), koja favorizira škotsku nezavisnost, ima trenutno velike izgleda za osvajanje najvećeg broja mjesta u regionalnom parlamentu u subotu ujutro, što čini mogućnost održavanja još jednog refrenduma za nezavisnost Škotske puno izglednijim.

Vijesti.ba 

Guterres o viziji drugog mandata: Spriječiti novi hladni rat

Generalni sekretar UN-a António Guterres objelodanio je jučer svoju viziju za drugi mandat na mjestu šefa svjetske organizacije i istakao da se zalaže za "diplomatiju mira" i pozvao države svijeta da spriječe izbijanje novog hladnog rata, prenose agencije.

Vijesti.ba 

Zmajevi na Eurobasketu igraju pred navijačima

Dobra vijest stiže iz Njemačke. Planirano je da utakmice grupe B Evropskog prvenstva za košarkaše, koje se održava od 1. do 18. septembra naredne godine, budu igrane pred publikom na tribinama Lanxess Arene u Kelnu (kapacitet 20.000 mjesta).

Vijesti.ba 

Crnogorci ne mogu na cruisere

Cruising putovanja se polako vraćaju, crnogorski građani se uveliko interesiraju, ali pošto su na sivoj epidemiološkoj listi, nije im dozvoljen ukrcaj, bez obzira jesu li cijepljeni ili imaju negativan PCR test.

Vijesti.ba 

U Hrvatskoj 1.342 novooboljele osobe i 36 umrlih

U posljednja 24 sata u Republici Hrvatskoj su zabilježena 1.342 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a umrlo je 36 osoba, izvijestio je u subotu hrvatski Stožer Civilne zaštite.

Vijesti.ba 

U RS 132 novozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama ...

Vijesti.ba 

Kina traži od UN članica da ne prisustvuju događaju vezanom uz Xinjiang

Kina je zatražila članice Ujedinjenih naroda (UN) da ne prisustvuju događaju koji idući tjedan planiraju organizirati Njemačka, SAD i Britanija o represiji nad ujgurskim muslimanima i drugim manjinama u kineskoj pokrajini Xinjiang, navodi se u bilješci koju je Reuters vidio u petak.Vijesti.ba 

IGK o dodjeli ordena: Handke u 'odabranom' društvu zločinaca

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) posmatra dodjelu Ordena RS negatoru genocida Handkeu kao još jedan u nizu bezuspješnih pokušaja revizije sudskih, naučnih i historijskih činjenica o genocidu u Srebrenici i BiH i glorifikovanju presuđenih ...

Vijesti.ba 

Izraelska policija napala vjernike u džamiji Al-Aqsa

Broj povrijeđenih u izraelskom napadu izvedenom u petak uvečer u džamiji Al-Aksa, na kapiji Damask u Starom gradu i u distriktu Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Qudsu (Istočnom Jerusalemu) porastao je na 205, objavio je palestinski Crveni polumjesec.

Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в РоссииRu24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Ru24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Ru24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Ru24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.


Новости от наших партнёров в Вашем городе

Топ новостей на этот час

Russian.city