Добавить новость

«12 стульев» - в Клину в поддержку благотворительного фонда провели ужин-аукцион

Что покажет и расскажет Подмосковье гостям выставки «Россия»?

Новый график движения пригородных поездов ЦППК ускорит четвертый диаметр на 10 минут

Вильфанд спрогнозировал неоднородную зиму со скачками температуры в столице7 декабря 2023 года

World News in Albanian

Ria.city


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer
«Живые» новости

Rss.plus

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог

Первые новости сегодня

Kush është Lupço Palevski, i dyshuari për vrasjen e 14-vjeçares në Shkup?

I ekspozuar në media, aktiv në politikë dhe biznesmen i dyshuar, kështu mund të përshkruhet profili i Lupço Palevskit - Palço... Читать дальше...

Топ новостей последнего часаГорожан пригласили на бесплатные лекции и экскурсии о связи физики и магии и появлении алфавита

Собянин: В Москве пройдет экзамен, который поможет школьникам при поступлении

В ноябре в разных частях города открыли пять новых маршрутов и ввели более 20 новых остановок

Парк площадью 23 га может появиться парк на улице Демьяна БедногоДекабрь
2023
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Evropaelire.org 

Policia raporton për disa viktima nga të shtënat në një universitet në Llas Vegas

Një person i dyshuar është gjetur i vdekur pas një sulmi me të shtëna me armë zjarri në kampusin e Universitetit të Nevadas në Llas Vegas. Policia ka thënë se besohet se janë “disa viktima” si pasojë e sulmit, afër ndërtesës së universitetit. Asnjë detaj nuk është dhënë për numrin e viktimave. Të gjithë ndërtesat e universitetit do të mbyllen të mërkurën. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre, ka thënë se Shtëpia e Bardhë është duke e monitoruar situatën. Carolyn Goodman, kryetare e Llas Vegasit... Читать дальше...

Evropaelire.org 

Jep dorëheqje ministri britanik për Imigrim për shkak të politikës së re për azil

Ministri britanik për Imigrim, Robert Jenrick ka dhënë dorëheqje të mërkurën, duke thënë se drafti i një legjislacioni qeveritar që parasheh jetësimin e një skeme për dëbim të migrantëve në Ruandë, nuk ka shkuar mjaftueshëm larg. Jenrick ka thënë në letrën e dorëheqjes se legjislacioni ka qenë një prej mundësive të fundit për ta luftuar krizën me anije të vogla, para zgjedhjeve të vitit të ardhshëm. Legjislacioni është dashur të shkojë përtej, për t'i kufizuar mundësitë që gjykata vendore dhe ndërkombëtare të sfidojnë politikën... Читать дальше...

Evropaelire.org 

Italia largohet prej iniciativës kineze Brezi dhe Rruga

Italia do të largohet prej Iniciativës kineze Brezi dhe Rruga, ka konfirmuar Qeveria e këtij shteti. Administrata e kryeministres italiane, Giorgia Meloni e ka njoftuar Pekinin që do t’i japë fund pjesëmarrjes në iniciativë. Italia ka qenë vendi i vetëm i madh i Perëndimit që ka qenë pjesë e iniciativës qysh prej vitit 2019, një prej projekteve më ambicioze të Kinës në fushën e tregtisë dhe infrastrukturës. Ky vendim ishte kritikuar prej Shteteve të Bashkuara dhe disa vendeve tjera. E lansuar nga presidenti kinez... Читать дальше...

Evropaelire.org 

Kevin McCarthy pensionohet nga Kongresi

Ish-udhëheqësi i Dhomës së Përfaqësuesve në Shtetet e Bashkuara, Kevin McCarthy, ka thënë se do të pensionohet nga Kongresi, në fund të dhjetorit. McCarthy, 58-vjeçar, e ka bërë këtë njoftim të mërkurën, për të përditshmen amerikane Wall Street Journal. Ai ka thënë se ka vendosur “të largohet prej Dhomës së Përfaqësuesve në fund të vitit, për t’i shërbyer Amerikës në mënyra tjera”. McCarthy, republikan, është rrëzuar nga pozita e udhëheqësit të kësaj dhome të Kongresit në tetor, në revoltë e sipër të disa anëtarëve të partisë së tij. Читать дальше...

Evropaelire.org 

A do të ketë zgjedhje të reja në veri të Kosovës?

Tre muaj pas miratimit të Udhëzimit Administrativ për largimin e kryetarëve të komunave, pjesëtarët e komunitetit serb në veri të Kosovës vendosën të ndërmarrin një iniciativë në atë drejtim. Udhëzimi Administrativ u nxor në fillim të shtatorit nga Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal e Kosovës, me qëllim për t’i hapur rrugë shpalljes së zgjedhjeve lokale në katër komunat me shumicë serbe në veri: Mitrovicë e Veriut, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok. Kryetarët shqiptarë morën pushtetin në këto komuna në fund të muajit maj... Читать дальше...

Evropaelire.org 

Vuçiq: Marrëveshja e Ohrit mund të jetë kusht për anëtarësim të Serbisë në BE

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka thënë të mërkurën se ka mundësi që Marrëveshja e Ohrit mund të bëhet pjesë e negociatave të kapitullit 35 me Bashkimin Evropian, dhe është kusht për anëtarësimin e Serbisë në këtë bllok. Në kapitullin e 35-të, për pranim të Serbisë në BE-së, përfshihen edhe marrëdhëniet e këtij shteti me Kosovën. Marrëveshja e Ohrit parasheh që Serbia t’i njohë simbolet shtetërore të Kosovës, nuk e kundërshton anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare dhe palët e... Читать дальше...

Evropaelire.org 

KQZ-ja i drejton te kuvendet komunale hartuesit e kërkesave për shkarkim të kryetarëve në veri

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) në Kosovë, e ka konfirmuar të mërkurën se ka pranuar disa shkresa me kërkesë për largim të kryetarëve të katër komunave me shumicë serbe në veri të Kosovës. Bëhet fjalë për kryetarët e komunave në Mitrovicë të Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok. Të martën, një grup qytetarësh të këtyre komunave, kanë thënë se kanë tentuar të bëjnë kërkesë për “shkarkimin e kryetarëve aktualë”. Kryetarët shqiptarë janë vendosur në objektet komunale në veri, në fund të majit... Читать дальше...

Evropaelire.org 

Dallimet mes marrëveshjeve dhe draft-statutit për Asociacionin

Një draft-statut i propozuar për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë është vlerësuar si i pranueshëm nga autoritetet në Prishtinë dhe ato në Beograd. Ku dallon ai nga marrëveshjet e arritura në të kaluarën për formimin e tij? Shpjegojmë në pak minuta.

Evropaelire.org 

Dodik del para gjykatës për shpërfillje të vendimeve të Schmidtit

Lideri i serbëve në Bosnje-Hercegovinë, Millorad Dodik, ka dalë të mërkurën para gjykatës, në nisje të procesit gjyqësor kundër tij, lidhur me refuzimin e tij që t’i njohë vendimet e marra nga përfaqësuesi ndërkombëtar, Christian Schmidt, i angazhuar për mbikëqyrje të marrëveshjeve për paqe. Gjyqi kundër Dodikut përbën një moment të rëndësishëm në Bosnje, duke e testuar kapacitetin e zbehtë qeveritar për ta mbajtur përgjegjës një politikan, i cili dyshohet se po shkel marrëveshjet e paqes dhe sistemin gjyqësor të vendit. Читать дальше...

Evropaelire.org 

UNESCO e shton iftarin në listën e trashëgimisë kulturore

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Kulturë (UNESCO) e ka futur të mërkurën, iftarin, shujtën që përgatitet nga myslimanët gjatë muajit të shenjtë të Ramadanit, në listën e trashëgimisë kulturore. Aplikacionin për këtë traditë socio-kulturore e kanë dorëzuar së bashku Irani, Turqia, Azerbajxhani dhe Uzbekistani. “Iftari (i quajtur edhe eftar ose iftor) përgatitet nga myslimanët për t’u ngrënë pas perëndimit të diellit në muajin e Ramazanit”, ka thënë UNESCO-ja. Iftari lidhet me mbledhje, “forcim... Читать дальше...

Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайтаЧастные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в РоссииRu24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Ru24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Ru24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Ru24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.
Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

США вышли из Договора об обычных вооруженных силах в Европе

Пенсионеры в России будут получать больше денег уже через месяц

Правительство определит нуждающихся, для кого отменят комиссию при оплате ЖКУ

Песков объяснил, почему борт Путина сопровождали истребители. Запад унижен

Музыкальные новости

Завершился очередной день насыщенной деловой, выставочной, культурной, образовательной и соревновательной программы БИОТ 2023

Министр культуры Бурятии Соелма Дагаева, Минкультуры Бурятии: "Победители Фестиваля-конкурса школьных театров «Алтан Баг» полетят в Москву" - Театр, Дети, Россия, Культура, 2023 -

Сергей Собянин. Главное за день

Шапки и капоры женские на Wildberries (от 392 руб.) + три новые модели 2024

Новости России

США вышли из Договора об обычных вооруженных силах в Европе

Экс-игрок "Спартака" Гладилин: я за возвращение РПЛ к системе "весна-осень"

Алексей Шапошников: Муниципальные депутаты — самая близкая к народу власть

Второй реактор РИТМ-200 для атомного ледокола Чукотка будет отправлен на верфь до конца года

Экология в России и мире

Коллег удивить и себя показать: необычные новогодние корпоративы в Подмосковье

Итоги Форума «Дизайн-Перспектива 2023»

От Кавказа до Камчатки: учащиеся 50 регионов России заявили свои проекты на ДНК-2024

Встреча со старыми друзьями

Спорт в России и мире

Звонарёва: на Итоговом турнире WTA все пытались просто выживать

Бублик-шоу: как прошел теннисный турнир в Петербурге

Карен Хачанов обыграл француза Маннарино на проходящем в Петербурге турнире по теннису

«Это ошибка». WTA упрекнули за допуск теннисисток из России

Moscow.media

Шапки и капоры женские на Wildberries (от 392 руб.) + три новые модели 2024

БФТ-Холдинг и Axoft заключили партнерское соглашение

Слушатели столичного центра подготовки сотрудников Росгвардии посетили ведомственный музей

Осенняя пора в усадьбе И.Е.РепинаТоп новостей на этот час

Rss.plus


В Подмосковье заметили необычное явление — световые столбы

Правительство определит нуждающихся, для кого отменят комиссию при оплате ЖКУ

США вышли из Договора об обычных вооруженных силах в Европе

Пенсионеры в России будут получать больше денег уже через месяц