Добавить новость
World News in Greek


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Πλάκα: Διαρροή και σπινθήρας που προκάλεσε την φονική έκρηξη το επικρατέστερο σενάριο – Από το βράδυ η συγκέντρωση αερίου

Ta Nea 

Έκρηξη στο εσωτερικό δίκτυο φυσικού αερίου του δεύτερου ορόφου στο κτήριο της οδού Σωκράτους στην Πλάκα βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για τα αίτια της ισχυρής έκρηξης που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που διενεργούν την προανάκριση, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στην Πλάκα: Στεγανό το κεντρικό δίκτυο – Από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων η διαρροή

Τη Δευτέρα, εμπειρογνώμονες και εξειδικευμένα συνεργεία πραγματοποίησαν ελέγχους στεγανότητας με τη χρήση αζώτου και μανόμετρων.

Οι έλεγχοι αφορούσαν σωλήνα μήκους δύο μέτρων, που συνδέει την κεντρική παροχή με τον μετρητή φυσικού αερίου του κτηρίου. Από τις μετρήσεις δεν διαπιστώθηκε διαρροή στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.

Το εύρημα αυτό μεταθέτει το επίκεντρο της έρευνας στο εσωτερικό της οικοδομής, ειδικότερα σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης φυσικού αερίου στον δεύτερο όροφο. Η εγκατάσταση περιλάμβανε θερμοσίφωνα και κουζίνα.

Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές, συσκευή της εγκατάστασης ενδέχεται να τέθηκε σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας και να σημειώθηκε διαρροή, με την παροχή αερίου να συνεχίζεται έως το πρωί.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκέντρωση του αερίου στον χώρο να έφτασε περίπου στο 15% και ένας σπινθήρας, πιθανώς από την ενεργοποίηση του φωτισμού όταν η ηλικιωμένη γυναίκα μπήκε στο μπάνιο, να προκάλεσε την έκρηξη.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το γεγονός ότι η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε δίπλα στον νιπτήρα του μπάνιου, ενώ οι υπόλοιπες σοροί βρέθηκαν στα δωμάτια και στα κρεβάτια.

Έλεγχοι στα γειτονικά κτίρια και αποκατάσταση ζημιών

Κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού, της Πολεοδομίας και του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν τη Δευτέρα στο σημείο. Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν επηρεαστεί τα δομικά στοιχεία των γειτονικών οικοδομών.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά το κτίριο που εφάπτεται στη δεξιά πλευρά της οικοδομής όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Οι εμπειρογνώμονες επικεντρώνονται στο σημείο όπου έχει δημιουργηθεί μεγάλο ρήγμα στον δεύτερο όροφο και εξετάζουν τη στατικότητα του γειτονικού κτιρίου.

Παρά τον καθαρισμό του χώρου, η περιοχή εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων έχουν καταγραφεί ζημιές σε καταστήματα και κτήρια, με σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένες τζαμαρίες και φθορές από το ωστικό κύμα.

Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, ενώ οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών θα κρίνουν ποια από τα γειτονικά κτήρια παραμένουν ασφαλή και κατοικήσιμα.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus