Добавить новость
World News in Greek


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Νέα ψηφιακή σύνδεση Συρίας – Κύπρου: Το υποθαλάσσιο καλώδιο «Ibla» αλλάζει τα δεδομένα

Ta Nea 

Συμφωνία για την κατασκευή νέου υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέει την Ταρτούς με την Κύπρο υπέγραψε η Συρία, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνδεσιμότητας της χώρας και την απευθείας διασύνδεσή της με το παγκόσμιο διαδίκτυο μέσω Κύπρου.

Το υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Συρίας ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας για το υποθαλάσσιο καλώδιο «Ibla», μεταξύ της Syrian Telecom, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA) και της αμερικανικής εταιρείας UNIFI Communications.

Το καλώδιο θα έχει μήκος περίπου 240 χιλιομέτρων και θα συνδέει την Ταρτούς με την Κύπρο. Θα διαθέτει 24 ζεύγη οπτικών ινών, με αρχική χωρητικότητα 31 terabits ανά δευτερόλεπτο, η οποία θα μπορεί να αυξηθεί έως και τα 370 terabits ανά δευτερόλεπτο. Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στις αρχές του 2028.

Η στρατηγική της Δαμασκού

Ο υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Συρίας, Αμπντουλσαλάμ Χαϊκάλ, τόνισε ότι η διεθνής συνδεσιμότητα της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από ένα και μόνο καλώδιο ή μία διαδρομή.

Όπως ανέφερε, το «Ibla» θα αποκαταστήσει την απευθείας σύνδεση της Συρίας με το παγκόσμιο διαδίκτυο μέσω Κύπρου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη διαφοροποίηση των διεθνών διαδρομών συνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των δικτύων σε χωρητικότητα και στην αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Συρίας ως πλεονεκτήματος στον ψηφιακό τομέα.

Ενισχύεται η διασύνδεση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο διευθύνων σύμβουλος της CYTA, Γεώργιος Μιτζάκης, δήλωσε ότι το έργο θα ενισχύσει τη συνεργασία και τη συνδεσιμότητα μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, το «Ibla» θα δίνει στη Συρία πρόσβαση, μέσω των δικτύων της CYTA, σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής UNIFI Communications, Άντριαν Σάτκο, ανέφερε ότι η συμμετοχή της εταιρείας στο έργο εντάσσεται στην προσπάθεια διαφοροποίησης των διαδρομών συνδεσιμότητας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus