Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1: Μεγάλη νίκη με «υπογραφή» Ζότα
Ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από την Τρίπολη, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ του Ζότα Σίλβα στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2/2 στη Stoiximan Super League, πανηγυρίζοντας δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε το απόλυτο ξεκίνημά του στη Stoiximan Super League, καθώς πέρασε από την έδρα του Αστέρα με 1-0.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζότα Σίλβα στο 31ο λεπτό, ενώ οι Πειραιώτες χρειάστηκαν σημαντικές επεμβάσεις του Παπαδόπουλου αλλά και τη δική τους αποτελεσματικότητα για να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.
Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ, με το δοκάρι και τον τερματοφύλακα του Αστέρα να του στερούν ένα πιο άνετο φινάλε.
Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.
Στο 7ο λεπτό, ο Ορόσκο μπήκε στην περιοχή από τη δεξιά πλευρά και επιχείρησε να νικήσει τον Ορτέγκα από δύσκολη γωνία, όμως ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Ο Αστέρας συνέχισε να ψάχνει τις επιθέσεις του στην κόντρα, την ώρα που ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες.
Η εικόνα άλλαξε στο 31’. Ο Σάλιακας έστειλε την μπάλα στην περιοχή με εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Ζότα Σίλβα κινήθηκε στο σωστό σημείο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αξιοποιήσει το μομέντουμ. Στο 34’ ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης και ο Παπαδόπουλος χρειάστηκε να επέμβει, ωστόσο η φάση είχε σταματήσει για οφσάιντ.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Ρόκα μπήκε από αριστερά στην περιοχή και γύρισε την μπάλα προς την περιοχή, χωρίς όμως να βρεθεί συμπαίκτης του στην κατάλληλη θέση για να την αξιοποιήσει.
Λίγο πριν από την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ακόμη μία σημαντική ευκαιρία. Ο Ζότα Σίλβα έδωσε στον Ρόκα, ο οποίος επιχείρησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο. Ο γκολκίπερ του Αστέρα, όμως, διάβασε τη φάση και απέκρουσε.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να διπλασιάσει άμεσα τα τέρματά του. Μόλις στο πρώτο λεπτό μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Τικνιζάν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 58’ ο Μαροκινός επιθετικός είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και επιχείρησε να τον νικήσει με πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα κράτησε όρθια την ομάδα του.
Οι Αρκάδες, πάντως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και μετά το 60’ ανέβασαν τις γραμμές τους. Στο 64’ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μέντες εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ορτέγκα.
Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε στη συνέχεια σε διαδοχικές αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του και να διατηρήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους νεοαποκτηθέντες Γκονσάλες και Φρόιλερ.
Ένταση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα
Ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη μεγάλη στιγμή στο 92’, όταν ο Ρέτσος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Παπαδόπουλο.
Στο 95’ ο Γκονσάλες σημάδεψε το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά.
Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο, με τους Πειραιώτες έκαναν έτσι το 2/2 στο πρωτάθλημα.
Γκολ: 31′ Σίλβα
Κίτρινες κάρτες: Ρέτσος (14’), Κετού (38’), Κουρμπέλης (41’), Ορόσκο (46’), Εσε (58’), Φρόιλερ (86′), Τικνιζάν (92′).
Κόκκινες κάρτες: –
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Λάσκαρης, Μέντες, Σίλβα, Κώτσιρας, Γκονσάλες, Κουρμπέλης, Ορόσκο, Μπαρτόλο, Κετού, Ρικαρντίνιο.
Ολυμπιακός: Ορτέγκα, Σάλιακας, Ρέτσος, Πιρόλα, Τικνιζιάν, Σιπιόνι, Έσε, Τσικίνιο, Ρόκα, Σίλβα, Ελ Κααμπί.