Το μαγικό καλοκαίρι συνεχίζεται
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μαγικό καλοκαίρι για τον ελληνικό αθλητισμό, που συνεχίζεται, ενώ πλησιάζουμε πλέον προς τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα της σεζόν.
Όλα άρχισαν με Εθνική πόλο των ανδρών που επιτέλους πήρε το πρώτο χρυσό της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο μακρινό Σίδνεϊ και το πάρτι συνεχίστηκε με το διπλό χρυσό μετάλλιο των αδελφών Αλεξανδρή που επαναπατρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή χάρις στις ενέργειες του προέδρου της ΕΟΕ, Ισίδωρου Κούβελου, που τις «απήγαγε» ένα βράδυ στη Βιέννη όπως αρέσει στα ίδια τα κορίτσια να διηγούνται την ιστορία.
Ακολούθησαν οι διπλοί θρίαμβοι των πληρωμάτων μας της κωπηλασίας αρχικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών γυναικών στη λίμνη του Βαρέζε με τη συνολική συγκομιδή να «γράφει» 11 ελληνικά μετάλλια στις δύο διοργανώσεις.
Σε Παρίσι και Μπέρμιγχαμ ήρθαν άλλα πέντε μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στίβου και κολύμβησης αντίστοιχα με τα χρυσά του Μίλτου Τεντόγλου και του Απόστολου Χρήστου να ξεχωρίζουν αλλά και τα ασημένια του Εμμανουήλ Καραλή και του Απόστολου Σίσκου (και ένα χάλκινο επιπλέον) να έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί το 9ο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και παράλληλα αρχίζουν οι Μεσογειακοί Αγώνες στον Τάραντα της Ιταλίας με μεγάλη ελληνική συμμετοχή 277 αθλητών και αθλητριών μας, εκ των οποίων πολλοί και πολλές είναι ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ευρώπης και έχουμε μεγάλες ελπίδες διάκρισης σε πολλά αθλήματα.
Την ίδια στιγμή αρχίζει το Ευρωβόλεϊ γυναικών σε 4 χώρες (Τουρκία, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Σουηδία) με την εθνική μας ομάδα να αγωνίζεται στον όμιλο του Μπρνο στην Τσεχία.
Όλα αυτά, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την αθλητική νεολαία της Ελλάδας, διότι αφενός οι επιτυχίες θα φέρουν και άλλους νέους και νέες στους αθλητικούς χώρους και αφετέρου – μέσω του αθλητισμού – θα αποτρέψει πολλά παιδιά από πολλές άλλες κακές επιρροές.
Πολύ βασικό είναι ότι η χώρα μας, αυτή τη στιγμή επενδύει (σωστά) πάνω στον αθλητισμό και «τρέχουν» πολύ σημαντικά πρότζεκτ, όπως η αναγέννηση του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Σχινιά, η ανακατασκευή του ολυμπιακού κολυμβητηρίου στο Ζάππειο και η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και ο καθαρισμός των μαρμάρων στο Καλλιμάρμαρο με πρωτοβουλία της ΕΟΕ και του Ισίδωρου Κούβελου και με τη συνδρομή μεγάλων χορηγιών (Βαγγέλη Μαρινάκη, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα). Εργα που θα τα βρουν μπροστά τους οι νυν αλλά και οι επόμενες γενιές αθλητών και αθλητριών.