Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδελφός της Τσαρλς Σπένσερ εκδίδει βιβλίο για τη ζωή της
Ο Τσαρλς Σπένσερ φέρνει ξανά στο προσκήνιο την πριγκίπισσα Νταϊάνα, σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θάνατό της, μέσα από το νέο του βιβλίο «Νταϊάνα, η αδελφή μου» (Swan Song: Diana, My Sister). Η έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2026 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.
Ο μικρότερος αδελφός της Νταϊάνα αποφάσισε να γράψει τη δική του εκδοχή για τη ζωή της, καθώς, όπως λέει, εδώ και χρόνια έχει ακούσει και διαβάσει πολλές ιστορίες για εκείνη που θεωρεί ανακριβείς. Στόχος του είναι να παρουσιάσει την αδελφή του μέσα από τις προσωπικές του αναμνήσεις και τη δική του οπτική.
Το βιβλίο θα καλύπτει τη ζωή της Νταϊάνα, τα χρόνια που έζησαν μαζί, αλλά και την τελευταία εβδομάδα πριν από τον θάνατό της στο Παρίσι το 1997, όταν ήταν μόλις 36 ετών. Ο Σπένσερ θέλει, όπως έχει δηλώσει, να παρουσιάσει μια πιο προσωπική και θετική εικόνα της αδελφής του, μακριά από όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί για εκείνη.
Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι, αντί να συνεχίσει να δίνει συνεντεύξεις για τη Νταϊάνα, προτίμησε να καταγράψει οριστικά τις δικές του σκέψεις και αναμνήσεις. Ελπίζει, μάλιστα, το βιβλίο να βοηθήσει όσους τη θυμούνται να γνωρίσουν καλύτερα την προσωπικότητά της, αλλά και τις νεότερες γενιές να καταλάβουν ποια ήταν πραγματικά.
Η Νταϊάνα πέθανε στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Ο Τσαρλς Σπένσερ είχε εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο στην κηδεία της και τώρα, σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, επιστρέφει στην ιστορία της με μια αφήγηση που, όπως υποστηρίζει, θέλει να δείξει τη δική του αλήθεια για την αδελφή του.