Добавить новость


World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Να θυμίσουμε κάτι

Ta Nea 

Τρία ήταν εξ αρχής τα σενάρια για το drone που βρέθηκε σε σπηλιά κοντά στη Λευκάδα. Να «χάθηκε» από λάθος των χειριστών του, που το προόριζαν εναντίον του ρωσικού σκιώδους στόλου. Να εντάσσεται σε μια σκόπιμη εκστρατεία της Ουκρανίας προκειμένου να εμπλακούν ενεργά οι ευρωπαϊκές χώρες σε έναν πόλεμο που συνεχίζεται χωρίς να οδηγεί πουθενά. Να αποτελεί μια ρωσική προβοκάτσια, με στόχο την επιβάρυνση των σχέσεων της Ουκρανίας με την Ελλάδα, και κατ’ επέκταση την Ευρώπη.

Το τελευταίο σενάριο ήταν και παραμένει το λιγότερο πιθανό, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που κατασκευάζει τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας Magura ότι το συγκεκριμένο drone δεν είναι δικό της. Αν ήθελε η Μόσχα να στήσει μια από τις συνωμοσίες στις οποίες ειδικεύεται, δύσκολα θα επέλεγε ως πρώτη προτεραιότητα την Ελλάδα κι ακόμη πιο δύσκολα θα κατέφευγε σε ένα τόσο κραυγαλέο τέχνασμα.

Το σενάριο της επέκτασης του πολέμου με πρωτοβουλία του Κιέβου επίσης δεν βγάζει νόημα. Οι Ουκρανοί δεν θα ήθελαν να διακινδυνεύσουν τις σχέσεις τους με τους ευρωπαίους συμμάχους τους σε μια στιγμή που ο πόλεμος έχει «βαλτώσει», το Κρεμλίνο δεν έχει να επιδείξει σημαντικές προόδους στο πεδίο των μαχών, οι ρώσοι πολίτες έχουν αρχίσει να κουράζονται επικίνδυνα και ο πρόεδρος Τραμπ έχει αποφασίσει ότι μάλλον δεν θα μπορέσει να προσθέσει ΚΑΙ αυτή την ειρήνευση στο παλμαρέ του.

Μένει η περίπτωση του λάθους. Για να την αξιολογήσουμε, και να αναλύσουμε τις συνέπειές της, θα πρέπει να θυμίσουμε κάτι που πολλοί ξεχνούν, προσπερνούν ή ίσως και να μην το έχουν ακούσει ποτέ: η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση από τη Ρωσία πριν από τεσσεράμισι σχεδόν χρόνια και από τότε οι στρατιώτες της σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται στο μέτωπο, οι κάτοικοί της αφανίζονται από μαζικούς βομβαρδισμούς, ενώ άλλοι συλλαμβάνονται, βασανίζονται, εξαφανίζονται, δολοφονούνται. Μόλις προχθές είχε η Monde ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για τουλάχιστον 16.000 κατοίκους των κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών που έχουν απαχθεί από τους Ρώσους, έχουν καταδικαστεί με κατηγορίες όπως η κατασκοπεία και κακοποιούνται ή εξευτελίζονται συστηματικά στις φυλακές.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, και όλη την προπαγάνδα που τη συνοδεύει, η Ουκρανία είχε την πολύτιμη, αλλά αργή και συνήθως ανεπαρκή, βοήθεια της Δύσης. Αναγκάστηκε λοιπόν να αναπτύξει τις δικές της δυνάμεις, να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή drones, να εφαρμόσει τεχνικές ανορθόδοξου συχνά πολέμου, να καταφύγει ακόμη και σε αμφιλεγόμενες ενέργειες. Μοιραία κάνει και λάθη.

Είναι πολύ δυσάρεστο χωρίς αμφιβολία να ανακαλύπτεις ένα ξέμπαρκο σκάφος με εκρηκτικά στην επικράτειά σου. Είναι επίσης πολύ επικίνδυνο. Αν όμως πραγματικά πιστεύεις ότι η Ουκρανία πολεμά όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά και για σένα, κι αν δεν είσαι ανοιχτά ή κρυφά putinista, ίσως και να δείχνεις κάποια κατανόηση.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus