Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Θάφτηκε 2 χρόνια μετά τον θάνατό του επειδή περίμεναν την ανάστασή του

Ta Nea 

Ο Siva Moodley, ιδρυτής του The Miracle Center στο Gauteng, βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, πέθανε στις 15 Αυγούστου 2021, αφού αρρώστησε. Ωστόσο, η οικογένειά του αντί να κάνει τις προετοιμασίες για την κηδεία του άφησε το σώμα του στο νεκροτομείο, περιμένοντας την ανάστασή του.

Η σύζυγός του και άλλα μέλη της οικογένειάς του κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών πήγαιναν στο νεκροτομείο για να προσευχηθούν για την «επιστροφή» του, αλλά με το πέρασμα του καιρού σταμάτησαν να πηγαίνουν. Από την άλλη όμως, αρνήθηκαν και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ταφή ή την αποτέφρωση του.

Ο υπάλληλοι του νεκροτομείου…σε απόγνωση

Καθώς περνούσαν οι μήνες οι υπάλληλοι του νεκροτομείου άρχισαν να επικοινωνούν με την οικογένεια προσπαθώντας να λάβουν τη συγκατάθεσή τους για ταφή ή αποτέφρωση, δηλώνοντας σε πολλές περιπτώσεις ότι η αποτυχία έγκαιρης απόρριψης της σορού εγκυμονούσε σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να λάβουν τη συγκατάθεσή τους και σύντομα η οικογένεια του πάστορα σταμάτησε να απαντά εντελώς στις κλήσεις του νεκροτομείου. Έτσι, η μόνη διαθέσιμη επιλογή για το νεκροτομείο ήταν η νομική οδός κατά της οικογένειας.

«Είναι ένα νομικό ζήτημα αστικής φύσεως. Δεν μπορώ να πάρω την απόφαση να τον θάψω ή να τον αποτεφρώσω μόνος μου», είπε ο ιδιοκτήτης του νεκροτομείου. «Η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την οικογένειά του, αλλά εκείνοι δεν λένε τίποτα. Ήταν γνωστός άνθρωπος στην κοινότητα και δεν του αξίζει τέτοιου είδους μεταχείριση. Ελπίζω το δικαστήριο να του προσφέρει κάποια ανακούφιση».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι η χήρα του Sive Moodley, Jessie, και η οικογένειά του δεν συναινούσαν στην κηδεία του πάστορα υποστηρίζοντας ότι είχαν όραμα για τον θρησκευτικό ηγέτη να ξαναζωντανεύει. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γκαουτένγκ στο Γιοχάνεσμπουργκ έχοντας λάβει υπόψιν όλα τα στοιχεία ενέκρινε τελικά την υποχρεωτική ταφή ή αποτέφρωση του πάστορα.

Στην συνέχεια, η απόφαση του δικαστηρίου ανεστάλη για ένα μήνα, προκειμένου να επιδοθεί στην οικογένεια του Moodley. Το γραφείο τελετών διευκρίνισε ότι δεν ήθελαν να παραβιάσουν τη θρησκευτική ελευθερία κανενός, αλλά έπρεπε παραλληλα να τηρηθούν και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus