Добавить новость


World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

İninde yakalandı

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda 7 kişi yakalandı. İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin DHKP-C'nin kullandığı İdil Kültür Merkezi ve Yürüyüş Dergisi’ne gerçekleştirdiği operasyonların son ayağı Halkın Hukuk Bürosu'na düzenlendi. Kültür merkezi ve dergide ele geçirilen şifreli yazışmaları inceleyen polis, benzer sığınakların Kağıthane’deki büro binasında da olduğunu ve örgütün üst düzey bir yöneticisinin burada gizlendiğini tespit etti. DHKP/C'nin talimatları doğrultusunda hareket eden Halkın Hukuk Bürosu avukatlarını da takibe alan polis, operasyon için düğmeye bastı. Sabaha karşı 04.00 sularında özel harekat polislerinin desteğiyle yapılan baskında bina içinde önü kombi peteği ile kapatılmış gizli bir geçit bulundu.

***

HEPSİ SORGUDA

Peteği söken polis, tahmin edildiği gibi gizli bir sığınakla karşılaştı. Sığınağa giren ekipler İçişleri Bakanlığı’nca 300 bin TL ödülle “gri” listede aranan DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu 'Derya' kod adlı Kamile Kayır’ı kıskıvrak yakaladı. Çok sayıda aranması bulunan avukatlardan Ebru Timtik ile Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede, Özkan Aslan ve büronun sekreteri Gülser Sarıgül de gözaltına alındı. Yakalanan 7 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Büroda yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yine örgütün merkez komitesiyle yapılan şifreli konuşmaların olduğu dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

****

  • 17-25 Aralıkta serbest kalmış
  • 2013 yılında Halkın Hukuk Bürosu'nda gözaltına alınıp örgüt yöneticiliğinden tutuklanan Kamile Kayır, 17-25 Aralık FETÖ yargı darbesinin yaşandığı dönem serbest bırakılmıştı. DHKP/C'li terörist Kayır’ın, 26 Şubat'ta İstanbul Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi'ne yapılan operasyonda yakalanıp tutuklanan örgütün sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu'nun yerine geçtiği kaydedildi. Kayır'ın Tunceli kır birliği ile irtibatlı olduğu da ortaya çıktı.

ABD'nin dev casus uçağı İran tarafından düşürüldü: Peki şimdi ne olacak?

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus