Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραολυμπιονίκες μας και αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα λάβει μέρος για 3η φορά στην καριέρα του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο. Και όμως το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του το πήρε πριν καν αγωνιστεί, καθώς μόλις 3 μήνες μετά το ατύχημα με τη μηχανή που του στοίχισε τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού έτρεξε στον πρώτο του αγώνα.
Και όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος: «Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ο χρόνος αποκατάστασης που είχα από το ατύχημα, τρεις μήνες μετά έτρεξα τον πρώτο μου αγώνα. Θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία μέχρι σήμερα». Ο παραολυμπιονίκης Μιχάλης Σεΐτης είχε τρέλα με τον αθλητισμό από πιτσιρίκι μόλις πέντε ετών αρχικά βλέποντάς το σαν παιχνίδι και μετά ως αγωνίσματα, άλμα εις ύψος και αγώνες δρόμου 400 μέτρων και 400 μέτρων με εμπόδια. Στα 16 του χρόνια ήταν μάλιστα μέλος της Εθνικής ομάδας παίδων στα 400 μέτρα εμπόδια.
Ολα αυτά μέχρι το 2013, όταν είχε το ατύχημα με τη μηχανή, που του στοίχισε το πόδι του, όταν προσπάθησε να αποφύγει ένα εμπόδιο και βρήκε με το πόδι πάνω σε έναν πάγκο. Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη μνημόνευσε το «φαινόμενο της πεταλούδας» γι’ αυτό που του συνέβη, αφού η μηχανή που οδηγούσε εκείνη τη μέρα βρέθηκε τυχαία στην κατοχή του, καθώς το αυτοκίνητό του ήταν στο συνεργείο, ενώ λίγο πριν είχε αφήσει σε φίλο του μηχανάκι μικρότερου κυβισμού που χρησιμοποιούσε.
Ηταν να συμβεί το μοιραίο και ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα. Οχι απλά δεν το έβαλε κάτω, αλλά τρεις μήνες μετά έτρεχε τον πρώτο του αγώνα και δεν το σκέφθηκε πολύ. Τρεις μήνες μετά την προσθήκη τεχνητού μέλους έλαβε μέρος σε τοπικούς αιγαιοπελαγίτικους αγώνες και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία διοργάνωση. Μάλιστα ο ροδίτης πρωταθλητής σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ44, στα προκριματικά με 49.81.
Στον τελικό έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ (!) κατεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον χρόνο στα 49.66. Ομως δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο καθώς η κατηγορία του τελικού ήταν μεικτή (Τ43-44) και εκείνος κατέλαβε την 6η θέση. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «Σαΐτα». Ανάμεσα στους αθλητές που τον ενέπνευσαν κατά τα πρώτα του βήματα στον χώρο του αθλητισμού, είναι ο Λάμπρος Παπακώστας, ο προπονητής του και πρώην πρωταθλητής, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Κεντέρης.
Το 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών στο Λονδίνο στα 400 μ. και το ασημένιο στα 200 μ., ενώ το 2019 το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Ντουμπάι.
Ο πρωταθλητής και παραολυμπιονίκης του στίβου, που έγινε ευρύτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στο Dancing with the Stars, θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς αθλητές της γενιάς του. Το πιο όμορφο μετάλλιο της ζωής του ήρθε στο τέλος του 2023 καθώς ήρθε στον κόσμο η κορούλα του που τον έχει μετατρέψει σε κλασικό χαζομπαμπά.