Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα συμπληρώσουν την ιατροδικαστική εξέταση, θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία. Ο 64χρονος, εξέπνευσε έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε μετά από γλέντι βάφτισης.
Για τον θάνατό του κατηγορείται ένα ανδρόγυνο: Ο σύζυγος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η σύζυγος για απλή συνέργεια. Μετά τη μαραθώνια απολογία τους, ο 41χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ η 34χρονη σύζυγος αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους κάτι που προκάλεσε την οργή της οικογένειας του θύματος.
Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, το θύμα είχε λογομαχία με το ζευγάρι όταν η γυναίκα δέχθηκε λεκτική παρενόχληση από τον 64χρονο, όπως κατήγγειλε η ίδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι υποστηρίζει ότι το θύμα προσπάθησε να εισέλθει βίαια στο αυτοκίνητό τους παρουσία του τρίχρονου παιδιού τους και πως βρίσκονταν σε άμυνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη επίθεση και πως δεν κατάλαβαν ότι ο 64χρονος ήταν νεκρός.
Σημειώνεται πως υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που αναφέρουν ότι και οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, χωρίς όμως να είναι υπό την επήρεια. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε κόσμος που αντί να βοηθήσει, τραβούσε βίντεο το περιστατικό.
Ο συνήγορος του 64χρονου που έχασε τη ζωή του, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.
«Είχα τηρήσει μία στάση αναμονής διότι περίμενα τι απολογίες. Πραγματικά απορώ πώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια της συζύγου ήταν υπήρχαν μαρτυρίες πως κλώτσησε και εκείνη το θύμα. Το ζευγάρι ήταν στο αμάξι όταν ξεκίνησε το περιστατικό και το θύμα έξω. Εκεί υπάρχει κάποιος διάλογος, όπου το ζευγάρι μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει γιατί δεν είναι καταγεγραμμένα, και μετά από αυτή τη συζήτηση βγήκαν έξω και τον χτύπησαν. Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως ο άνδρας τον χτυπούσε στο κεφάλι. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως έχασε τη ζωή τους εκεί, έβγαζε αφρούς από το στόμα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ο ισχυρισμός τους είναι για άμυνα και επιμένω, όταν δύο άτομα είναι μέσα στο αμάξι και αυτός που σου επιτίθεται είναι έξω από το αμάξι, το πρώτο είναι να φύγεις. Η άμυνα στέκεται όταν δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν είναι νόμιμη άμυνα να χτυπάς τον άλλον στο κεφάλι. Ιατροδικαστική έκθεση δεν έχουμε ακόμα. Έχουμε πληροφορίες και θα κάνουμε και αιτήματα για άτομα που ήταν μπροστά και όπως μου είπαν είχα μία παθητική στάση. Θα ζητήσουμε ευθύνες για όποιον οδήγησε στον θάνατο τον Νίκο».
«Έχει γίνει η κλινική εξέταση γιατί είναι σημαντικό και οι δράστες να εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν χτυπήματα γιατί υπάρχει ο ισχυρισμός για επίθεση από το θύμα. Όσον αφορά την νεκροψία, ο συνάδελφος ήδη θα έχει μία πρώτη άποψη, όμως σωστά έχει πάρει ιστολογικά, όπου μπορούμε να δούμε πώς η κάκωση οδήγησε στον θάνατο. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις και τις τοξικολογίες για να δούμε τι και αν είχε καταναλώσει κάτι αυτός ο άνθρωπος. Για τους δράστες ο ιατροδικαστής θα έκρινε εάν χρειάζεται ιατροδικαστική εξέταση», είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου «έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση και αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Δεν μπόρεσε από την αρχή να δοθεί ξεκάθαρα η αιτία θανάτου».
Το ότι ακόμη δεν είναι σαφής η αιτία θανάτου του 64χρονου, επικαλείται ο δικηγόρος του 41χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος πρόκειται να ζητήσει αντικατάσταση της προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.
«Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση αντικατάστασης των περιοριστών όρων ή της κράτησης. Στην πράξη πολύ δύσκολα δέχεται τέτοια αιτήματα ο εισαγγελέας», εξήγησε ο ποινικολόγος, Βασίλης Χειρδάρης.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι υπήρχαν θεατές του καυγά που τήρησαν παθητική στάση και δεν παρενέβησαν, ο κ. Χειρδάρης αναφέρει:
«(Ο κόσμος) θα έπρεπε να παρέμβει, είναι αντικοινωνική αυτή η συμπεριφορά. Δυστυχώς, η σύγχρονη κοινωνία αυτή είναι, τραβάει με το κινητό. Πιστεύω πως σε αυτό πρέπει να γίνει μία νομοθετική παρέμβαση για να μην υπάρχει αμφιβολία για το εάν θα πρέπει να υπάρχουν ποινικές διώξεις».