رژیم فستینگ برای چه کسانی مناسب نیست؟
روزهداری از زمان بدو پیدایش بشر با ما همراه بوده. انسان شکارچی که به سوپرمارکت، یخچال یا غذای دائمی دسترسی نداشته، با تعیین بهترین زمان غذا خوردن، بقای خود را تضمین کرده است. در واقع منظم غذا خوردن، یک فرآیند بسیار طبیعیتر نسبت به خوردن چندین وعده نامنظم در طول یک روز است.
در ادیان مختلف نیز روزهداری به عنوان یکی از شکرانههای نعمتهای خداوند معرفی شده و مردم کشورهای مختلف جهان با ادیان متفاوت مثل مسلمان، مسیحی، یهودی و حتی بوداییها نیز برای بازسازی بدن خود و آرامش روحی به روزه داری متناوب میپردازند.[۱]
سنگ بنای اصلی رژیم فستیگ، زمان دادن به بدن برای انجام متابولیسم بدن است. در زمان استراحت دادن به بدن و نخوردن غذا، دستگاه گوارش عملیات هضم را با آرامش بیشتری انجام میدهند و این موضوع باعث جذب بیشترین میزان مواد ارزشمند موجود در غذا میشود. پس ازجذب کامل غذا، ارگانهای بدن انسان به مصرف قندهای مضر و در مرحله بعد چربی سوزی میپردازند.
شاید شگفت زده شوید وقتی بدانید فرصت دادن به بدن برای تنفس، موجب سمزدایی و دفع مواد شیمیایی و نگهدارنده مواد غذایی نیز میگردد. آلایندههای آب، فلزات سنگین و مواد تثبیت کننده و نگهدارنده در انواع غذاها به ویژه کنسروها به سادگی دفع نمیشوند و کبد را با دشواریهای زیادی مواجه میکنند.