سخنگوی سازمان نظام پزشکی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که در حدود ۱۲ هزار نفر آنها دوران فعالیت در رزیدنتی و دستیاری تخصصی پزشکی را میگذرانند و حدود ۵۰ هزار نفر از این پزشکان عمومی در گردونه خدمت مشغول فعالیت هستند و عملا بین ۳۵ تا ۴۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که به حرفه پزشکی نمیپردازند.
«رضا لاری پور» سخنگوی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با ایلنا درباره وضعیت اشتغال ۳۰ هزار پزشکی که طبابت را رها کردهاند، گفت: قشر زیادی از دانشجویان در رشتههای مختلف از دانشگاههای گوناگون فارغ التحصیل شدهاند و در رشته خود فعالیت نمیکنند و به شغلهای دیگری روی آوردهاند، لذا صرف تحصیل رایگان برای رشتههای مختلف هیچ ضمانت اجرایی برای کار کردن ایجاد نمیکند. تنها در رشتهها ی پزشکی است که افراد را مجبور میکنند در مناطق محروم شروع به کار کنند، در حالی که در این مناطق هم نیاز به مشاغل دیگر مانند معلم مهندس و فنی کار است.
وی افزود: وظیفه مسئولان این است متناسب با نیاز جامعه نیرو تربیت کنند و در این صورت جامعه با معضل بیکاری مواجه نمیشود. در صورتی که با تربیت نیروهای مازاد، حجم بیکاری افزایش پیدا میکند و بودجه کشور هدر میرود؛ رشتههای پزشکی هم از این قاعده مستثنی نیست. وقتی تعرفههای پزشکی متناسب با نوع فعالیت، کار، سختی و سنواتی که از عمر فرد میگذرد نباشد فرد ترجیح میدهد یا از آن حرفه مهاجرت شغلی کند یعنی به شغل دیگری روی آورد و یا مهاجرت جغرافیایی کند و به کشور دیگری برود.