یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: ما باید فضای کشور را به سمتی ببریم که همه گروهها و سلایق سیاسی و مدیریتی کشور، منافع ملی را محور کار خود قرار دهند و سلایق و نظراتی که به مردم و جامعه صدمه میزند را کنار بگذارند. وفاق مد نظر آقای پزشکیان از نظر من این است.
حجت الاسلام مصطفی درایتی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره رویکرد وفاق دولت چهاردهم در سه ماه اخیر و پیادهسازی آن گفت: به نظر می رسد دولت در حال تلاش برای توفیق در این مسیر است. اما این کار، کار آسانی نیست و اگر با دقت انجام نشود هم به طرفداران آقای پزشکیان و هم به رقبای ایشان آسیب میرساند. اگر این رویکرد با بعضی از وعدههای داده شده محقق شود؛ میتواند ایجاد امید کند. دولت باید مراقبت کند چراکه طولانی شدن تحقق وعدهها به روند وفاق صدمه میرساند. امید در دولت آقای پزشکیان با تحقق وعدهها شکل گرفته است، اگر امید از بین برود، دولت با هدف مدنظر فاصله خواهد گرفت.
درایتی در خصوص این گزاره که عدهای میگویند در جهان فعلی امکان وفاق به معنای اجماع وجود ندارد و باید به دنبال اصلاح قوانین و رویههایی باشیم که تکثرها را به رسمیت بشناسند، بیان کرد: در کشورمان بعضی از مخالفتها و موافقتها مبنای عقلانی و منافع ملی ندارند. یعنی در پس هر مناظره و گفتوگو استدلالهای منطقی وجود ندارد و بیان نظرات بر پایه لجبازی پیش میرود. در نتیجه وفاق به معنای اجماع کامل غیرممکن است. تکثر به صورت طبیعی در جامعهای مانند ایران یک واقعیت است و هنگام پیش آمدن اختلاف نظرها، مسئله قانون باید به میان بیاید.