عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: میزان قاچاق را حداقل ۷ میلیون لیتر هم حساب کنیم به نرخ فوب خلیجفارس حدود ۸ دهم یورو در هر لیتر عدد بزرگی است حتی اگر این رقم کمتر هم باشد باز هم خسارتی است که به جیب مردم وارد میشود زیرا عواقب آن تعطیلی صنایع، از بین رفتن کالای ساخت داخل، افزایش بیکاری و در کل ضد منافع ملی است.
حمیدرضا صالحی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره افزایش قاچاق سوخت و راهکارهای جلوگیری از آن اظهار داشت: سالها است که کشور ما با موضوع قاچاق دست به گریبان است و دلیل آن اختلاف قیمت با کشورهای همسایه است. وقتی قیمت تمام شده سوخت در ایران با کشورهای همسایه فاصله زیادی دارد زمینه قاچاق بیشتر فراهم شده و از بخشهای مختلف کشور قاچاق صورت میگیرد، به طوری که اکنون از شرق و غرب کشور با خودرو و یا بصورت کولبری و از جنوب از مسیر لنج و کشتی سوخت به خارج از کشور قاچاق میشود.
وی مهمترین عامل گسترش قاچاق سوخت را قیمت پایین آن دانست و افزود: ما باید از هر راهی اقدامات اساسی و پیشگیرانه داشته باشیم که این عدد را کم کنیم، اما فراز و نشیب دارد، یکی از راهکارهای کاهش فاصله قیمتی اینکه در شهرهای مرزی که قاچاق صورت میگیرد؛ قیمت آزاد شود و بتدریج و طی مدت طولانیتری قیمت در سایر نقاط کشور نیز به سمت آزاد قیمت آزاد و واقعی شدن برود تا امکان قاچاق وجود نداشته باشد.