با موفقیت در تولید آنتیژن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان(H5) توسط پژوهشگران موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، هم کشور از واردات این فراورده بیولوژیک بینیاز شد و هم در مسئله پایش بیماری و ارزیابی عملکرد واکسنهای مصرفی، حرکتی مهم به ثمر رسید.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی موسسه رازی، محمد عبدالشاه، مدیر تحقیق و تشخیص بیماری های طیور، زنبورعسل، کرمابریشم و حیاتوحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، ضمن اعلام این خبر، دستاورد مذکور را حائز اهمیت دانست و گفت: آنتیژنها، فراوردههایی بیولوژیک و ابزاری تشخیصی پرکاربرد و ضروری در آزمایشگاه به حساب میآیند. در مورد ویروسهای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (H5) به عنوان بیماری قابل انتقال از پرنده به انسان و پستانداران، این دستاورد به مراتب برجستهتر و با اهمیتتر به نظر میرسد؛ زیرا دستورزی با این ویروسها تنها در آزمایشگاههای با ایمنی سطح 3 امکان دارد و تعداد این آزمایشگاهها نیز در کشور، انگشت شمار است.
وی افزود: در موسسه رازی به پشتوانه یک قرن تحقیق و تولید در حوزه واکسن و فراوردههای بیولوژیک و با اتکا به دانش فنی انباشته در این مجموعه منحصر به فرد، در زمانی بسیار کوتاه موفق به تولید چنین محصول مهم و استراتژیک برای ایران شدیم؛ حال آن که تولید آنتیژن، به رغم ظاهرِ ساده، پیچیدگیها و دشواریهایی دارد که بر اهل فن پوشیده نیست.