فرید حامدی، مدیر موسسه بین المللی فرهنگی و هنری پیکادو است. وی در سه دهه گذشته فعالیتهای هنری خود را در رشتههای موسیقی، سینما و هنرهای تجسمی دنبال کرده و با رویکرد معرفی و شکوفایی هنر این مرز و بوم در کشورهای بسیاری موفق به دریافت جوایزی نیز شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرید حامدی مدیر موسسه بین المللی فرهنگی و هنری پیکادو، درباره وضعیت تبلیغات حوزه موسیقی در سالهای گذشته میگوید: در اواخر دهه هفتاد با تغییر سیاستها در خصوص مواجهه با تولیدات موسیقی روندی شکل گرفت که نیاز به ساز و کارهای گسترده اجتماعی و فرهنگی داشت. مدیریت رسانه ها، عملکرد ناشرین، بازار عرضه و تقاضای محصولات موسیقایی و… همگی زیرمجموعههای تاثیرپذیر این سیاستها بودند. از جمله مهمترین آن موضوعات، عرضه موسیقی به جامعه بود. صدا و سیمای جمهوری اسلامی به عنوان قویترین رسانه ملی در این بین مهمترین نقش را داشت. تولیدات بسیار ارزشمندی را در آن سالها مدیریت و عرضه کرد و نسلی بسیار کوشا و حرفهای به جامعه معرفی شدند. تبلیغات در این بین مهمترین نقش را به عهده داشت. بیلبوردها، نوآهنگها و کاستهای موسیقی رسانهای برای انتقال این هنر به جامعه بودند. در دهههای بعدی با ورود بخش خصوصی و ناشرین به این عرصه مهمترین دغدغه آنها اطلاعرسانی به جامعه بود. با تکیه بر تبلیغات این موضوع را پیگیری کردند و در بخشهایی بسیار موفق و در بخشهایی هم ضعیف عمل شد. به عنوان مثال ناشرین یا کنسرت گذاران بیشتر با ذائقه مخاطب تبلیغات را هماهنگ میکردند و ناخودآگاه بخش موسیقی مستقل کمرنگتر شد و موسیقی پاپ مهمترین گزاره برای تبلیغات بشمار آمد. در مجموع تبلیغات مستمسکی برای تضمین بازگشت مالی سرمایه گذاران بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر تبلیغات موسیقی براساس استانداردها پیش میرود، میگوید: در این سالها با پیشرفت تکنولوژی تبلیغات موسیقی بسیار گسترده شده است اما بر اساس استانداردها نیست. نبود نظارت تخصصی بر این موضوع اصلیترین عامل خدشه وارد شدن به تبلیغات موسیقی است. نرم افزارها همه را به عکاس، گرافیست و کارگردان تبدیل کرده اند. دیگر جامعه به فردی که چند دهه تجربه و مدارک دانشگاهی دارد نیازی نمیبیند و با چند اپلیکیشن خودش کارش را انجام میدهد و این گستردگی بیکیفیت تبلیغات موسیقی بدون دانش آکادمیک و مبتنی بر سلایق شخصی است. در این روش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نتوانسته جلوی این حجمه از تولیدات را بگیرد و ما شاهد بزرگ شدن افرادی که تخصصی ندارند هستیم.