یک فعال سیاسی گفت: متاسفانه باید گفت ما با عدم توزان جدی قدرت مردم و حاکمیت مواجه هستیم و تا زمانی که این عدم توازن بین قدرت مردم و حاکمیت به توازن نرسد مردم نمی توانند با توجه به ضعفی که در قدرت و نهادهای برآمده از درون مردم وجود دارد، سهم خودشان را مطالبه کنند و این در ارتباط با دولت و ملت یک موضوع جدی است.
افشین حبیب زاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره حضور مردم در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در این انتخابات به آن توجه شود کاهش میزان مردم مشارکت در انتخابات بود. در واقع ما با تحلیل کاهش میزان مشارکت مردم به آن ۶۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند باید بگوییم صدای شما را شنیدم و این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است. در آخرین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۸.۸ درصد شرکت کردند که فکر میکنم در انتخابات چهاردهم حدود ۹ درصد کاهش پیدا کرده است که البته در مرحله دوم ترمیم شد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: به نظر من مرحله اول و مرحله دوم را باید جداگانه تحلیل کنیم. معتقدم در تحلیل این مسئله باید علت و دلایل کاهش مشارکت مردم را ذکر کنیم. من فکر میکنم به چند دلیل با این کاهش مشارکت مواجه بودیم، یکی از دلایل مهم دولتها بودند؛ به اعتقاد من نباید فقط متمرکز بر دولت اخیر باشیم، در دوره دوم دولت قبل (دولت دوازدهم) هم ما چنین مشکلاتی داشتیم، اساسا دولتها با موضوعی تحت عنوان بحران دستاورد در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی مواجه هستند.