Techbros är unikt dåliga på att hantera kritik.
För Europaresenären kan den bli en dröm – för svensk infrastruktur snarare en huvudvärk. När dansk-tyska Fehmarn Bält-tunneln invigs 2029 väntas stora förändringar för infrastrukturen i hela regionen. Men kritiker menar att Sverige riskerar att gå miste om fördelarna.
Det var svinkallt ute men den berusade mannen sa att han skulle gå från Odenplan till Södermalm. Vad skulle jag göra? Jag har själv varit en som vinglat hem full genom stan.
”Jag är Charlie”. Så löd det beslutsamma slagordet efter terrorattacken mot satirtidningen Charlie Hebdo för tio år sedan. Men hoten mot yttrandefriheten kvarstår långt efter att skotten i Paris ekat ut.
Hur bemöter man ett barn som inte tycker att kroppen duger? Och viktigast av allt – hur förebygger man sådana tankar? Det har forskaren på ämnet kartlagt och sammanfattar i tio råd till föräldrar.
INSÄNDARE. Man ska som patient inte behöva vänta i ett dygn för åtgärdande av en enkel sårskada eller behandling av en handledsfraktur. De små akutsjukhusen runt om i landet behöver återupprättas för att få fram fler vårdplatser, skriver den mångårige läkaren Lars Gollvik.
Mot alla odds slår den sydafrikanska konstnären Mmakgabo Helen Sebidi igenom på 1980-talet. Några år senare reser hon till Sverige med 30 tavlor som ska ställas ut på Folkhögskolan i Nyköping. Men konstverken – värda en förmögenhet – försvinner spårlöst. Det ska dröja decennier innan de hittas igen. Det här avsnittet är en repris, och sändes första gången våren 2024. Programledare: Emma Lukins. Med DN:s Afrikakorrespondent Erik Esbjörnsson. Producent: Sabina Marmullakaj.
Försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force, där Sverige ingår, skärper bevakningen av kritisk undervattensinfrastruktur i Östersjön. Det AI-baserade systemet Nordic Warden ska övervaka den ryska skuggflottans rörelser.