برخی از باشندهگان کابل میگویند مدتهاست که با مشکل کمبود برق روبرو هستند و با سرد شدن هوا این مسئله بر دشواریهای زندهگی آنان افزوده است.
آنان از حکومت طالبان میخواهند برای رفع این مشکل راههای حل اساسی و عملی را جستوجو کند.
لطیفه، باشنده قلعهٔ زمانخان کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"زمستان است، برق نیست، چوب، سنگ زغال و گاز نیست، سراسر مشکلات است، اگر برق هم میآید، همینقدر میشود که یک دو سطل آب ذخیره کنیم، نمیشود بخاری برقی را روشن کنیم و خانه را گرم کنیم، یک خروار چوب ۱۴ هزار و یک خروار زغال ۸ هزار افغانی شده، مشکلات زیاد است."
شماری دیگر از باشندهگان شهر کابل میگویند به دلیل بیبرقی خود و فرزندانشان نمیتوانند مطالعه کنند.
کمال، باشنده کارتهنو شهر کابل در این مورد با رادیو آزادی گفت:
"پرچاویهای برق زیاد شده، شبانه برق نمیداشته باشیم، یک دخترکم صنف ۳ است و یکی صنف ۵، من یا برادرش یا مادرش چراغ موبایل را روشن میکنیم تا در روشنایی آن دخترانم برای امتحانات درس بخوانند."
در مورد افزایش پرچاویهای برق و شکایت باشندهگان کابل از حکمتالله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا در کنترل حکومت طالبان پرسیدیم، اما به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
اما عبدالباری عمر، رییس این شرکت در کنترل طالبان در پیامی که در وبسایت این اداره نشر شده تأکید کرده که تلاش میکنند تا تمام ساکنان افغانستان از انرژی برق بهرهمند شوند و همچنان از مردم خواسته تا با پرداخت به موقع هزینه برق و صرفهجویی در مصرف آن، برای تأمین برق پایدار همکاری کنند.
گفتنی است که افغانستان بیشتر برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه به ویژه ازبیکستان، تاجیکستان، ایران و ترکمنستان وارد میکند.
دفتر سرمفتش ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار در گزارشی در ماه حمل سال قبل خورشیدی گفته بود که افغانستان ۸۰ درصد برق خود را از کشورهای همسایه وارد میکند که سالانه ۲۲۰ میلیون دالر هزینه دارد.
جریان برق وارداتی از این کشورها هر از گاهی بنا بر دلایل مختلف از جمله مشکلات تخنیکی و یا افزایش نیازمندی خود این کشورها به انرژی برق، قطع میشود که در برخی موردها این مشکل هفتهها دوام مییابد.