Добавить новость




Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

ضرب الاجل عراق به ترکیه برای خروج از موصل

احمد داوود اوغلو نخست‌وزیر ترکیه بدنبال مهلت 48 ساعته بغداد به آنکارا جهت خارج کردن نیروهای ترکیه ازقلمروی آن کشور، با ارسال نامه‌ای به العبادی همتای عراقی خود مدعی شد تا زمانیکه حساسیت بغداد برطرف نشده، اعزام نیرو به بعشقیه را متوقف می‌کند.
خبرگزاری آناتولی به نقل ازمنابع دفتر نخست وزیری ترکیه گزارش داد، داوود اوغلو دراین نامه مدعی شد: ترکیه به تمامیت ارضی عراق بیش از هر کشور دیگری حساس است وهیچ گامی که این حق حاکمیت را خدشه‌دار کند، بر نخواهد داشت.
او دراین نامه قول داده است تا زمانیکه حساسیت‌های عراق، برطرف نشده، انتقال نیرو به بعشیقه (دراستان نینوا) صورت نخواهد گرفت.
گفتنی است نخست وزیرعراق یکشنبه شب دربیانیه ای، 48 ساعت به ارتش ترکیه فرصت داد خاک این کشور را ترک کند وآنکارا را تهدید کرد درصورت عدم عقب نشینی، موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل خواهد برد. همچنین درپی بروز این تنش، وزارت خارجه عراق با احضار سفیر ترکیه رسما مراتب اعتراض خود به حضور این نظامیان دراستان نینوا را اعلام واز انها خواست فوری محل را ترک کنند.
بدنبال جلسه روزیکشنبه شورای امنیت ملی عراق به ریاست حیدر العبادی، بیانیه‌ای صادر شد که درآن، حضور نظامیان ترک درشمال عراق تجاوز به حاکمیت ملی عراق توصیف شد.
در این بیانیه تاکید شده است که ترکیه حق حاکمیت وهمسایگی را نسبت به عراق رعایت نکرده و بدون موافقت حکومت مرکزی دست به چنین اقدامی زده است که در صورت عدم عقب نشینی در یک فرصت 48 ساعته، بغداد حق پاسخ به آن را به هر شکلی، ازجمله شکایت به شورای امنیت سازمان ملل، برای خود محفوظ می‌داند.
به گزارش روزنامه حریت، ترکیه علاوه بر نیروی 400 نفره خود 600 نیرو به اضافه 25 دستگاه تانک به بعشثیه عراق اعزام کرده است. به نوشته این روزنامه با اعزام این نیرو، شمار نیروهای ترکیه درچهار یایگاه مختلف درشمال عراق به 2000 نفر رسیده است.
درحالیکه رسانه‌های نزدیک به دولت هدف ازاعزام نیروی بیشتر به شمال عراق را آموزش پیشمرگان کرد عراق برای مقابله با داعش ذکر کرده اند، رسانه‌های مستقل ومخالف این سوال را مطرح کرده اند، که ترکیه جنگنده روسی را با عنوان اینکه حریم هوایی خود را نقض کرده، ساقط می‌کند، اما ناقض حق حاکمیت عراق، کشور همسایه خود می‌شود.
دربغداد گفته می‌شود که اقدام ترکیه مبنی براعزام نظامیانش به شمال عراق، با همکاری برخی جریان‌های سیاسی ازجمله جریان سیاسی وابسته به نجیفی‌ها، (اثیل نجیفی استاندار سابق نینوا) وبرادر اسامه نجیفی ونیز حزب دمکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی همراه بوده است.
روسیه عراق را به سلاح‌های جدید مجهز می‌کند
رئیس کمیته امنیت و دفاع در مجلس عراق اعلام کرد که قرار است طی روزهای آینده روسیه سلاح جدید و تجهیزات نظامی به عراق تحویل دهد.
حاکم الزاملی، رئیس کمیته امنیت و دفاع در مجلس عراق اعلام کرد که روسیه این سلاح‌ها و تجهیزات را در راستای قراردادهای امضا شده میان بغداد و مسکو و با هدف تقویت توانایی‌های نیروهای عراقی برای مقابله با داعش به عراق تحویل خواهد داد.
به گفته الزاملی، این محموله سلاح شامل شش جنگنده سوخو و تانک‌های تی 90 پیشرفته‌ای که برای مسلح کردن یک تیپ کافی است و نیز خودروهای زرهی و بمب افکن است.
روسیه و عراق در سال 2014 (93ش) قراردادهای تسلیحاتی امضا کردند که شامل جنگنده‌های سوخو و سامانه‌های دفاعی و مهمات به ارزش یک میلیارد دلار است.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus