پایگاه خبری امارات 71 به نقل از یک دیپلمات سعودی نوشت: عربستان با جدیت ارتباط با دولت السیسی را در دست بررسی دارد و اگر او وظایف محوله را به سرانجام نرساند به زودی به سرنوشت حسنی مبارک گرفتار خواهد شد.
این پایگاه خبری به نقل از نواف عبید مشاور سفیر عربستان در انگلیس افزود: تغییرات جدی در رابطه عربستان به دولت ژنرال عبدالفتاح السیسی در حال به وقوع پیوستن است. او گفت: امکان ندارد مصر با این وضعیت اقتصادی دوام بیاورد و سیاست خارجی نامعقول السیسی عربستان را مجبور میکند روشهای دیگری را برای برخورد با او برگزیده و شخص بهتری را بجای او انتخاب نماید.
این پایگاه خبری همچنین به نقل از یک مقام نظامی سابق در ارتش مصر نوشت: اگر السیسی خیلی زود متوجه اوضاع نشود و خود را از شر مشاوران بد و ناشایست خود رها نکند به زودی به سرنوشت حسنی مبارک گرفتار خواهد شد.
نواف عبید گفت: به نظر من، مصر با رهبری کنونی السیسی، شریک، هم پیمان و دوست خوبی برای عربستان و دیگر کشورهای عرب خلیج فارس نخواهد بود.
این پایگاه خبری با اشاره به اینکه نواف عبید یکی از شخصیتهای قوی و برجسته عربستان در زمینه اظهار نظر در تحولات عربستان و منطقه و نزدیک به وزارت خارجه این کشور و دستگاههای اطلاعاتی است، در باره او نوشت: او مشاور شاهزاده ترکی الفیصل و رئیس دستگاه اطلاعاتی سابق عربستان بوده و پنج سال نیز در دیوان پادشاهی کار کرده است.
عبید یکی دیگر از دلایل ناکارآمدی نظام السیسی و سردی در روابط عربستان با مصر را، گرایش او به محور روسیه – ایران در تحولات سوریه و دور شدن از مواضع کشورهای ائتلاف حمله به یمن به رهبری سعودی و اعزام نکردن نیرو به یمن دانست.
رسانههای خبری عربی از جمله اخبارالساعه امارات نیز اخیرا از رابطه گرم و پشت پرده عربستان با عنان، رقیب ارتشی و سیاسی السیسی خبر دادند. براساس این خبر، دولت امارات و عربستان میلیاردها دلار برای کودتای نظامی علیه محمد مرسی و روی کار آمدن ژنرال السیسی در مصر هزینه کردند و انتظار داشتند السیسی به درخواست آنها برای ارسال نیرو به یمن پاسخ مثبت دهد که این کار عملی نشد.
اخبارالساعه نوشت که اعتماد کشورهای عرب خلیج فارس در پی خودداری السیسی از اعزام نیرو به یمن به وی کاهش یافته است.
محمد بن زاید ولیعهد امارات نیز اخیرا در جریان سفر السیسی به این کشور در ارتباط با وی گفت: این مرد باید بداند که من ماشین پول سازی و دستگاه خودپرداز پول نیستم. او گفت: من در صورتی کمک مالی میکنم که شرایط من تحقق یابد، اگر پولی دادم در مقابل من هم باید امر کنم و دستور بدهم.
دولت مصر تکیه بسیاری به کمکهای مالی امارات و عربستان دارد بطوری که محمد بن راشد آل مکتوم حاکم دبی حدود 14 ملیارد دلار به مصر کمک کرد و قول داد که حدود چهار ملیارد دلار دیگر نیز به این کشور کمک نماید.
کارشناسان سیاسی میگویند دولت امارات تاکنون حدود 25 میلیارد دلار به مصر کمک مالی کرده است که نیمی از کل کمکهای کشورهای عرب خلیج فارس به این کشور را شامل میشود.
این کارشناسان معتقدند که عربستان و امارات از اینکه السیسی در قبال دریافت کمکهای میلیاردی، در جهت منافع این کشورها در منطقه قدم بر نمیدارد نارحتند چرا که هدف سیاسی این کشورها این بود که در قبال این کمکها، حاکم واقعی و حقیقی مصر باشند و یا حداقل در انتخاب مسوولان بلندپایه مصری نقشی تعیینکننده داشته باشند.
ارتباط خوب پشت پرده عربستان سعودی با عنان 70 ساله مرد شماره 2 ارتش مصر و رقیب سیاسی السیسی، یکی دیگر از نگرانیهای السیسی و اختلاف او با مقامات عربستانی است. در این گزارش آمده است: انتظار میرود عنان جایگزین السیسی در آینده مصر شود چرا که سعودیها معتقدند دوره السیسی در مصر به عنوان رهبر این کشور به پایان رسیده است.
عربستان با تشکیل ائتلافی از 9 کشور عربی و با حمایت آمریکا از ششم فروردین، حملات هوایی، دریایی و زمینی را علیه نیروهای مقاومت مردمی یمن آغاز کرده و تاکنون بیشتر تاسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستانها، مدارس و منازل مردم این کشور را بمباران کردهاند. دراثر حملههای این کشورها به یمن تاکنون حدود 23 هزار نفر ازجمله زنان وکودکان کشته یا مجروح شده و میلیونها نفر نیز از خانه و کاشانه خود آواره شده اند
دولت عربستان بارها از دولت مصر خواستار اعزام نیرو به یمن شد که با پاسخ سرد مصریها مواجه شد.
*دولت امارات و عربستان میلیاردها دلار برای کودتای نظامی علیه محمد مرسی و روی کار آمدن ژنرال السیسی در مصر هزینه کردند و انتظار داشتند السیسی به درخواست آنها برای ارسال نیرو به یمن پاسخ مثبت دهد که این کار عملی نشد