ساری- خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز طرح ضربتی غربالگری پدیکلوزیس (شپش سر) در مدارس این استان خبر داد و گفت: این طرح در تمامی مدارس و بهطور ویژه در مدارس دخترانه انجام میشود.
دکتر محسن اعرابی گفت: با توجه به افزایش موارد آلودگی به شپش سر (پدیکلوزیس) در سطح مدارس استان بهویژه مدارس دخترانه که موجبات نگرانی خانوادهها و اولیای مدارس را فراهم آورده است، برای کنترل هر چه بهتر و سریعتر بیماری، طرح غربالگری پدیکولوز در مدارس توسط کارکنان شبکههای بهداشت و درمان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه خانوادهها در صورت مشاهده آلودگی به شپش باید به واحدهای بهداشتی درمانی مراجعه و تا تکمیل کامل درمان با کارشناسان این واحدها همکاری کنند، افزود: معلمان نیز نقش بسیار مهمی در بیماریابی مخازن اصلی آلودگی دارند، لذا آموزش راههای شناسایی آلودگی شپش به این قشر در دستور کار قرار گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه درمان فردی در آلودگی به شپش حتی با بهترین روشها تاثیرگذار نیست، تصریح کرد: فردی که بهظاهر درمان شده است در صورتی که در مجاورت و تماس نزدیک با یک فرد آلوده به شپش قرار داشته باشد حداکثر تا دو هفته بعد دوباره آلوده میشود، لذا مهمترین اصل در مبارزه با شپش انجام درمان دستهجمعی و همگانی و رفع آلودگی از همه لوازمات و وسایل مورد استفاده افراد بهصورت همزمان است.
اعرابی با اشاره به اینکه در تمامی موارد آلودگی به انواع شپش اساس درمان متاثر از رعایت دقیق اصول بهداشت فردی، دسترسی و انجام استحمام منظم و امکان تعویض منظم لباس است، خاطرنشان کرد: ضروری است در همه موارد مشاهده آلودگی، مراتب به واحدهای بهداشتی گزارش و افراد آلوده به بیماری در خانواده و سایر موارد تماس نزدیک از قبیل همکلاسیهای او نیز معاینه و درمان شوند.