Добавить новость


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Engellilerle ‘empati' maçı

Zaman 

Ünlüler, engellilerin sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için sahaya çıktı. BJK RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'yla gösteri maçı yapan Berk Oktay, “Kollarımda derman kalmadı, çok zormuş.” dedi. Melih Selçuk da, “Empati yaptırdı bana, kendimi engellilerin yerine koyabildim.” diye konuştu.

nalan kaya istanbul

-Aralarında Berk Oktay, Hande Soral, Emre Kızılırmak, Melih Selçuk gibi isimlerin bulunduğu ünlüler, engelli vatandaşların farkındalığı adına düzenlenen organizasyona katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleşen organizasyonda ünlüler, BJK RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'yla gösteri maçı yaptı. Maçı tıpkı engelli sporcular gibi tekerlekli sandalye üzerinde gerçekleştiren sanatçılar, bu sayede empati yapma fırsatı bulduklarını söyledi. Sanatçıların desteği ile Bakırköy Belediyesi tarafından satın alınan 10 tekerlekli sandalye, karşılaşmanın ardından sanatçılar tarafından ihtiyaç sahiplerine hediye edildi.

Oyuncu Berk Oktay, yaptıkları maçın ardından “Kollarımda derman kalmadı, çok zormuş. Gerçekten zor, helal olsun.” ifadelerini kullandı. Emre Kızılırmak ise, “Tekerlekli sandalyeyle maç yaparken ellerimizi parçaladık. Engelli sporcularımızı yürekten kutluyorum çünkü her şeye rağmen onlar hayatlarına devam ediyorlar ve ülkemize başarılar getiriyorlar. Her şekilde kendilerini var ediyorlar.” dedi.

İnsanları tekerlekli sandalyeye mahkûm etmeyelim

Oyuncu Melih Selçuk da ilk kez tekerlekli sandalyeye oturanlardandı. Selçuk, “Nasıl kullanılır onun hakkında hiçbir fikrim yoktu. Empati yaptırdı bana, kendimi engellilerin yerine koyabildim.” diyerek yaşadıklarını anlattı. Engelli vatandaşların farkındalığını artırmak için düzenlenen bu organizasyonların artması yönünde her zaman destekte bulunacağını söyleyen Selçuk, “Elimizden geldiğince tekerlekli sandalyeye mahkûm etmememiz lazım. Biz de elimizden geldiğince bir şey yapmaya çalıştık. Umarım mesajımız bir yere ulaşır.” şeklinde konuştu. Vatandaşlara alınan sandalyelerde katkıda bulunan Selçuk, “Söylemesi çok kolay ama insanlar için çok önemli bir şey. İnsanların hayatının büyük kısmını kolaylaştıran bir şey.” dedi.

Engelliler için ‘Düşler Gerçek Olsun'

Türkiye Vodafone Vakfı, engelli bireylere yönelik farkındalığın artırılması hedefiyle ‘Düşler Gerçek Olsun' kampanyasını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde başlattı. Düşler Akademisi için Twitter üzerinden başlatılan kampanyaya ünlü isimler destek verdi. Beyazıt Öztürk, Arzu Kaprol, Ümit Erdim ve Ayça Erturan gibi sanat dünyasından ünlü isimler engelliler için kamera karşısına geçti. Kampanya tanıtım videosunda, sosyal medya kullanıcılarından Twitter hesaplarını bir günlüğüne Düşler Akademisi'ne bağışlamaları isteniyor. #DüşlerGerçekOlsun hashtag'i ile duyurulacak kampanya 3 Ocak'ta sona erecek. Türkiye Vodafone Vakfı ise Düşler Akademisi'ne toplanacak bağış miktarı kadar bağış yapacak.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus