Добавить новость

Две машины столкнулись лоб в лоб на Онежской улице в Москве

Владельцу аэропорта Домодедово Каменщику запретили покидать Россию

YouTube заработал у некоторых российских операторов связи

В Москве экс-начальнику районного управления МВД дали срок по делу о превышении полномочий



World News in Turkish


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Trabzon hurmasıyla kışa lezzet katın

Kış aylarının pazar tezgahlarında bolca bulunan turuncu lezzet Trabzon hurması, ülkemizin deniz kıyılarında rahatlıkla yetişir. Bir adı da ‘cennet hurması’dır ama biz ona ‘Trabzon hurması’ deriz. 1930’larda Trabzon’da yaygın olarak yetiştirilmeye başlandığı yazılan bu güzel meyve bize, muhtemelen çok daha önce İpek yolu üzerinden Çin’den gelmiştir.


Trabzon hurması bağışıklık sistemini güçlendirir

İçerisinde, A, C vitaminleri, potasyum gibi besin ögeleri bulunan Trabzon hurması lif açısından da oldukça zengindir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve kalp sağlığını korur. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Bu da hem kansere hem de yaşlanma belirtilerine karşı lezzetli bir kalkan anlamına geliyor. Ekimkasım aylarındaki hasadından sonra taze olarak sofralarımıza ulaştırıldığı gibi, bir kısmı da kurutuluyor. Kurutulan meyvenin üzerinde, içindeki şekerin kuruma esnasında yüzeyde tozlaşması nedeniyle ortaya çıkan beyaz bir tabaka oluşuyor. Kurusu da tazesi kadar faydalı ve değerli. Hatta artık su oranı oldukça düştüğü için lif ve diğer besin ögelerinin yoğunluğu da artıyor. Aslında besin ögelerinin yoğunluğu nedeniyle diyetisyenlerin de en çok önerdiği meyvelerden biri. Fakat yine de her zaman olduğu gibi kararında yemenin gerekliliğini vurgulamadan edemeyeceğim. Taze haliyle henüz kabuğu sertse, tadı buruk olabiliyor. Bu yüzden biraz bekletip yumuşamasını sağlamak gerek. Meyve o kadar işlenmeye müsait ki, reçel, marmelat, dondurma, içecek, salata, tart olarak hem kurusu hem de yaşı bin bir çeşidiyle sofralara gelebilir. Anavatanı olan Uzak Doğu’da Japon, Çin mutfaklarında pirinç unuyla hazırlanan tatlıların iç malzemesi olduğu gibi, Fransa’da, İtalya’da da tart ve bisküvilerde kullanılıyor, kahvaltılıklara tat katıyor. Ülkemizde de sanatçı eller Trabzon hurmasını farklı farklı lezzetlere dönüştürmüşler. Biz de Trabzon hurmasının, peynir ve yeşilliklerle birlikte salata olarak hem kurusunu hem tazesini kullanabilir, kek hamurlarına katabilir veya pudingini yapabiliriz. Fransızlar gibi tart ve bisküvilerde, örneğin elmalı kurabiyede elma yerine kullanabiliriz. Gelin bugün, birkaç Trabzon hurmalı tarif deneyelim. Sağlıklı, mutlu pazarlar dilerim.


Trabzon hurmalı çikolatalı kek

MALZEMELER: l 3 adet yumurta l 1 su bardağı toz şeker l 1 su bardağı sıvı yağ l 2 adet Trabzon hurması l 2 su bardağı un l 1 paket kabartma tozu l 1/2 su bardağı kakao l 1/2 su bardağı süt l 1 çay kaşığı vanilya l 1 avuç damla çikolata l 1 avuç ceviz içi

YAPILIŞI: Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştıralım. Trabzon hurmasını soyup çekirdeklerini çıkartalım ve blenderdan geçirelim. Yumurta ile şekeri çırpalım içine sıvı yağ ve sütü ekleyelim. Hurma püresini ilave edelim. Unlu karışımı ekleyelim,içine damla çikolata ve cevizi de ilave edelim, tahta bir kaşıkla yavaşça karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirelim. Fırından çıkarınca 15 dakika dinlendirelim ve kalıptan çıkaralım. Dilimleyip servise alabiliriz. Afiyet olsun.


Trabzon hurmalı salata

MALZEMELER: l 2 Trabzon hurması l 1 nar l 1 su bardağı ceviz içi l 100 g. dil peyniri l 1 yemek kaşığı nar ekşisi l Yarım demet roka l 1 fincan zeytinyağı l 1 limon l Bir fiske tuz

YAPILIŞI: Diri haldeki Trabzon hurmalarının kabuklarını soyalım ve dilimleyelim. Dilimlediğimiz Trabzon hurmalarının üzerine limon sıkıp bir kaç dakika bekletelim. Narı ayıklayıp rokayı doğrayalım. Peyniri dilimleyelim. Bütün malzemeyi nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayalım. Afiyet olsun.


Artık tatlı yiyelim tatlı konuşalım

Bir lezzet destanı: Halep mutfağı

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

Растерзанного собаками мальчика из Сочи перевезут в Москву

Московские склоны закроются в конце марта из-за погодных условий.

Глава МИД Австрии Шалленберг: Европе необходимо вести переговоры с Трампом

Замглавы Минобороны Евкуров посетил ЦАР и встретился с президентом Туадерой

Музыкальные новости

УНИКС уступил ЦСКА в Москве и потерпел второе поражение подряд

Аншлаг в Театре на Бронной: билеты на «Чайку с продолжением» распроданы

Скуратов: Березовский не случайно улетал из России накануне убийства Листьева

Почта России выпустила марку с видом курорта «Манжерок»

Новости России

Улица Коненкова, 1983 год, Москва

«Павел. Первый и последний». На PREMIER вышла драма о самом неоднозначном и загадочном императоре в истории России

Замглавы Минобороны Евкуров посетил ЦАР и встретился с президентом Туадерой

Посольство России в ЦАР сообщило о расширении партнерства с республикой

Экология в России и мире

Почему кошки боятся воды и не любят купаться

Дизайнер Елена Алексеева представила аксессуары из фарфора на выставке в Москве

«Закрывали руками»: DVOYE выпустили лиричную новинку о смысле недосказанных слов

Преподаватель из МГППУ провела в Луганске занятия по психологии со старшеклассниками и их наставниками

Спорт в России и мире

Теннисист Даниил Медведев после матча в Дубае возмутился из-за камеры на сетке

Блинкова уступила четвертой ракетке мира в четвертьфинале турнира в Остине

Блинкова проиграла в четвертьфинале турнира в Остине

Циципас одержал первую победу в финалах турниров ATP-500 после 11 поражений

Moscow.media

Портал Visit Sochi и каршеринг BelkaCar предложат маршруты для путешествий по Черноморскому побережью

«ТСМ» построит еще 15 км дороги на участке Дюртюли – Ачит

Весенняя кошка

Будущее робототехники: организаторы фестиваля «РобоФинист» провели Форум для представителей регионов











Топ новостей на этот час

Rss.plus






Растерзанного собаками мальчика из Сочи перевезут в Москву

Посольство России в ЦАР сообщило о расширении партнерства с республикой

Синоптики спрогнозировали облачную погоду в Москве 2 марта

Захарова вручила Куртуковой премию за хит «Матушка-земля»