Lyssna: Möte hos talmannen
Tre veckor har gått sedan talmannen satte press på Stefan Löfven och Ulf Kristersson att på varsitt håll skapa förutsättningar för att bilda en regering.
På torsdagen ska han träffa de båda igen.
– Det måste vara slut med resultatlösa diskussioner. Nu krävs konkretion, konstruktivitet och kompromisser.
Så sa talman Andreas Norlén den 19 december förra året, några dagar efter att Stefan Löfven röstats ner i riksdagens andra statsministeromröstning.
Sedan dess har Stefan Löfven och Ulf Kristersson återrapporterat till talmannen hur processen har fortskridit, men mycket lite av det har kommit ut.
Om huvudpersonerna är Stefan Löfven och Ulf Kristersson så är partierna som står i centrum i den här processen Liberalerna och Centerpartiet. Båda statsministerkandidaterna har vinnlagt sig om att få över de två partierna på sin sida.
Inom Liberalerna är sprickan öppen om vem av kandidaterna partiet ska släppa fram. I måndags, den 7 januari hade Liberalerna bjudit in de två statsministerkandidaterna.
Efter det gick åtta av partiets 20 riksdagsledamöter ut i en debattartikel i Expressen och argumenterade för att partiet, tvärtemot vad partiledaren Jan Björklund driver, bör släppa fram Ulf Kristersson.
En av dem som skrev under artikeln var Robert Hannah.
– När Ulf Kristersson var hos oss i går gav han ett löfte om att han inte kommer samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna. Det är tillräckligt för mig för att välja en statsminister som faktiskt för det den mest liberala politiken, säger Robert Hannah.
Båda sidor inom Liberalerna tar nu till det de har för att övertyga partivänner som fortfarande är osäkra inför helgen. På söndag samlas Liberalernas partiråd, det är ombuden där som avgör partiets väg.
Centerpartiet, vars interna process är betydligt mer dold, kan samla sitt förtroenderåd på lördag, om rådet samlas eller inte beror på vad partistyrelsen och riksdagsgruppen kommer fram till på sitt möte före dess.
På måndag tar talmannen processen ett steg vidare genom ytterligare en talmansrunda med alla partier för att sedan lägga fram en kandidat till en tredje statsministeromröstning som ska hållas den 16 januari.
Skulle inte riksdagen välja en statsminister på onsdag, det vill säga om mer än hälften av riksdagsledamöterna röstat nej till statsministerkandidaten, ska en fjärde och sista statsministeromröstning hållas den 23 januari.
Skulle inte heller det leda till att en statsminister väljs måste ett extraval hållas inom tre månader. Valmyndigheten ska i dag informera talmannen om de praktiska förutsättningarna för ett eventuellt extraval.