Добавить новость

Собянин: Умные камеры помогли сократить количество ДТП на дорогах Москвы на 20%

Губернатор Бабушкин: экспорт в Узбекистан из Астрахани вырос на 10%

Гостей Вернисажа на Никитском бульваре ждут новые мастер-классы

Подрядчик в Хакасии не выполнил полный объем работ по улучшению автодороги



World News in Romanian


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Oamenii de știință au reușit să prelungească viața șoarecilor și vor să treacă la testele pe oameni

Timpul 

Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă speranţa medie de viaţă la şoareci cu aproximativ 25%, reuşită care ridică întrebarea dacă un astfel de procedeu ar avea efecte similare şi în cazul oamenilor, iar până în prezent există indicii promiţătoare că aşa s-ar putea să fie, conform unui studiu publicat miercuri în Nature, transmite vineri Live Science.

Într-un nou studiu, oameni de ştiinţă au injectat şoareci între două vârste cu un anticorp care blochează acţiunea proteinei interleukin-11, care produce inflamaţie în organism şi care este legată de procesul de îmbătrânire în celulele umane. La începutul experimentului, aceşti şoareci aveau vârsta de aproximativ 17 luni – echivalentul a 55 de ani în cazul oamenilor. Şoarecii au primit injecţii la fiecare trei săptămâni, până la moartea lor, în timp ce un grup martor de şoareci nu a primit injecţiile. Şoarecii trataţi pentru blocarea acestei proteine au trăit cu aproximativ 25% mai mult decât cei din grupul martor, conform oamenilor de ştiinţă care au participat la experiment. Şoarecii care au primit injecţiile au avut şi o stare mai bună a sănătăţii pe măsură ce îmbătrâneau. Spre exemplu, aceştia erau mai supli şi mai puternici decât şoarecii netrataţi şi aveau funcţii hepatice mai bune şi un metabolism mai robust. În plus, doar 16% dintre şoarecii trataţi s-au îmbolnăvit de cancer, prin comparaţie cu 61% dintre rozătoarele care nu au primit injecţiile cu anticorpi.

Aceste rezultate sugerează că ţintirea proteinei IL-11 poate reprezenta o abordare promiţătoare pentru a combate efectele negative asupra sănătăţii pe care le are îmbătrânirea, conform echipei care a realizat studiul. Un jucător nou Aceste rezultate sunt “foarte impresionante”, susţine Joao Pedro de Magalhaes, profesor de biogerontologie moleculară la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie), care nu a participat la studiu. “Dacă rolul sistemului imunitar în îmbătrânire şi potenţiala ţintă pentru încetinirea îmbătrânirii sunt bine stabilite, IL-11 este un jucător nou şi important pentru a înţelege impactul sistemului imunitar şi al inflamaţiei asupra îmbătrânirii”, a mai susţinut Magalhaes pentru Live Science.
În pofida rezultatelor încurajatoare, obţinute pe şoareci, este nevoie de mai multe studii pentru a determina dacă acest tip de intervenţie ar putea avea efecte pozitive şi asupra oamenilor. Oamenii de ştiinţă trebuie să determine mecanismul prin care blocarea acţiunii proteinei IL-11 duce la creşterea speranţei de viaţă pe şoareci. Cercetătorii care au realizat acest studiu speră să ajungă cu el în faza de teste clinice pe subiecţi umani, conform lui Anissa Widjaja, coordonatoarea cercetării, profesor asistent la Şcoala Medicală Duke-NUS din Singapore. Tratamente în stadiu de testare Unele tratamente care vizează IL-11 se află deja în stadiul de testare; acestea sunt testate pentru boli legate de vârstă, aşa cum este fibroza pulmonară. Studii anterioare au arătat că IL-11 poate induce fibroză şi în consecinţă se crede că prin blocarea acestei proteine boala poate fi prevenită. Alţi oameni de ştiinţă îndeamnă însă la prudenţă, avertizând că inflamaţia este o componentă “importantă şi necesară” a sistemului imunitar. Jason Kim, profesor de medicină moleculară la Şcoala de Medicină a Universităţii din Massachusetts, care nu a participat la acest studiu, a avertizat că blocarea proteinei IL-11 printr-un medicament poate avea efecte secundare puternice, care să depăşească efectele pozitive asupra îmbătrânirii. Spre exemplu, tratamentele împotriva IL-11 i-ar putea face pe oameni mai vulnerabili în faţa altor boli şi infecţii. Acest potenţial efect secundar nu este uşor de observat pe şoarecii de laborator, care sunt ţinuţi în medii controlate, în care nu circulă agenţi patogeni.

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

Вернет молодость и снизит воспаление: диетолог Писарева рассказала о пользе черники

«Это было для русских?»: мигранты из Таджикистана массово отравились шаурмой в Москве

Дождь с грозой пройдут в ближайшие часы в столице

Единственная в Новосибирской области девушка-машинист выполнила первый рейс

Музыкальные новости

Филиал «Красноярский» компании «ЛокоТех-Сервис» стал партнером создания образовательно-производственного центра

Опубликован рейтинг упоминаемости и активности политиков в Telegram каналах за июнь 2024 года

Собянин: Благодаря программе реновации будут созданы новые места для отдыха

АО «Транснефть - Север» обеспечивает надежность производственной инфраструктуры в четырех регионах

Новости России

Суд арестовал блогера Эдварда Била за пранк «самокатной патрульной службы»

Политолог Ухов прокомментировал идеи желающих растворения России в «тюркском мире» «какбыэкспертов»

Сергунина: Культурный проект Москвы стал лауреатом международной премии

Глава Чехова встретился с жителями села Дубна

Экология в России и мире

Трезвость как основа жизни: больше половины выпускников «Урала без наркотиков» справляются с зависимостью

Какие продукты важны для здоровья мозга?

Что ваши соски говорят о вашем здоровье? Известный врач дал им классификацию, рассказав как сохранить грудь здоровой

Заводы АО "Желдорреммаш" выбирают лучших в своей профессии

Спорт в России и мире

Действующий чемпион Андрей Рублёв проиграл 121-й ракетке мира на старте турнира в Бостаде

Тарпищев: Рублёву надо не играть, а заняться своим здоровьем

Надаль, Шаповалов, Опелка, Томлянович сыграют на US Open по защищенному рейтингу, Осака не попала в основу

Рублева призвали успокоиться

Moscow.media

БМВ слетел с дороги: водитель погиб, четверо в больнице

Маэстро.

Москва слезам не верит: в ТПП РФ подержали инициативу по защите прав предпринимателей

Семья сотрудника Улан-Удэнского ЛВРЗ одержала победу в федеральном конкурсе











Топ новостей на этот час

Rss.plus






Гастромаршрут и занятия спортом: как провести эти выходные в Москве

Единственная в Новосибирской области девушка-машинист выполнила первый рейс

«Эксперт РА» подтвердил высокий кредитный рейтинг «Росгосстраха»

Политолог Ухов прокомментировал идеи желающих растворения России в «тюркском мире» «какбыэкспертов»