Добавить новость


World News in Dutch


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Yazıcıoğlu dosyasında FETÖ gölgesi

Zaman 

Büyük Birlik Partisi lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne dair takipsizlik kararı verilen davada dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Kararda yer alan iddiaya göre, FETÖ, Yazıcıoğlu'nun ölüm olayının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT tarafından yaptırıldığına dair bir tanığa ifade verdirmeye çalışmış.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili takipsizlik kararı verilen soruşturmaya da FETÖ gölgesi düştü. Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen ve yanındaki beş kişiyle birlikte Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını soruşturan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz günlerde takipsizlik kararı vermişti. 20 Haziran 2016 tarihli takipsizlik kararında ilginç bir iddiaya da yer verildi. Kahramanmaraş cumhuriyet savcıları Mevlüt Kısık ve Necati Kazak imzasını taşıyan takipsizlik kararında, FETÖ'nün kazayı dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT'in üzerine yıkmak için girişimde bulunduğu ileri sürülüyor.

ERDOĞAN VE MİT ALEYHİNDE İFADE VERMEM İSTEnDİ

Takipsizlik kararı metninde, “Erol Ölmez'in olayın meydana gelmesinden hemen sonra yazmış olduğu dilekçe içerikleri ve beyanlarını zaman içerisinde değiştirerek 24/3/2014 tarihli dilekçesinde ise, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmesi ile ilgili T.C. Başbakanına ve MİT Müsteşarına haksız iftiralar yapıldığını, komplo ve tezgah kurulduğunu, bunu yapan paralel yapı ile mücadele ettiğini, kendisini itibarsızlaştırıp hapse attıklarını, bu olayla ilgili Muhsin Yazıcıoğlu suikastını T.C. Başbakanı ve MİT Müsteşarının yaptırdığını söylemesi için ifade vermeyi, ifadesini basına vermesi karşılığında rahat hayat sürmeyi teklif ettiklerini, ancak kendisinin kabul etmediğini bildirdiği...” şeklinde iddialar yer alıyor.

Erol Ölmez, daha önceki iddiasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmesi için 2007 yılı sonlarında "Çerkez Ali" kod isimli kişiye 10 milyon dolar para teklif edildiğini, 2008 yılında yapılacak suikastın, Ergenekon soruşturması başlayınca 2009 yılında yapılmak durumunda kalındığını, helikopterin devlet içerisinde yetkili ve etkili kişiler tarafından düşürüldüğünü ileri sürmüştü.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus