Добавить новость
World News in Dutch


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Terim giderse Kocaman hazır

Zaman 

Euro 2016'dan elenen A Milli Takım'da futbol direktörü Fatih Terim'in görevi bırakması ihtimaline karşılık Aykut Kocaman ismi ağırlık kazandı. Üstelik Kocaman da bu göreve yıllardır hazır. Nitekim Konyaspor ile 2 yıl önce yaptığı sözleşmede, “Milli Takım'dan teklif alırsa sözleşmesini tazminatsız feshedebilir.” maddesi bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yaşattığı hayal kırıklığının ardından spor kamuoyu Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in geleceği hakkında vereceği karara odaklandı. Ay-Yıldızlı takımın başında çok yıpratıcı bir süreçi geride bırakan Terim'in daha önce 3 farklı dönemde çalıştırdığı Galatasaray'ın başına yeniden geçmeye sıcak baktığı biliniyor. Sarı-Kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek de deneyimli çalıştırıcıyı Florya'nın tek patronu yapma hesapları içinde. Buna karşın Türkiye Futbol Federasyonu 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde de yola Terim'le devam etmek isterken Terim'in hem Galatasaray'ı hem de Milli Takım'ı çalıştırması formülüne ise iki cephe de sıcak bakmıyor.

Yeni sözleşmede de aynı maddeyi koydurdu

Tüm bu gelişmeler yaşanırken gözler Terim'in vereceği karara çevrilmiş durumda. Ancak bir yandan da Terim'in ayrılma ihtimaline karşın A Milli Takım'ın yeni teknik direktörünün kim olacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Bu görev için kulislerde konuşulan tek isim ise Konyaspor'da harika bir sezonu geride bırakarak taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Aykut Kocaman. Üstelik Kocaman da bu göreve yıllar öncesinden hazır. Zaman'ın ulaştığı bilgilere göre başarılı çalıştırıcı, Konyaspor'la 2014-15 sezonu başında imzaladığı ve geçtiğimiz sezon sonunda yinelediği sözleşmeye ilginç bir madde koydurmuş. Söz konusu maddeye göre Kocaman'ın ‘Milli Takım'dan teklif gelmesi durumunda tek taraflı fesih hakkını kullanarak sözleşmeyi iptal etme hakkı' bulunuyor.

RIEKERINK'E TÜRK YARDIMCI

Bu arada Galatasaray, Fatih Terim'e imza attıramaması durumunda geçen sezonun ortasında geçici olarak göreve getirilen Riekerink ile yola devam edecek. Yönetim Hollandalı çalıştırıcının yardımcılığına ise Türk bir isim getirmeyi planlıyor. Bu konuda Cevat Güler, Bülent Ünder isimleri ön planda.

Terim'i görmeyi arzu ederiz

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, gelecek sezon takımının başında hangi teknik adamın bulunacağıyla ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'a döneceğine yönelik haberlere değinen Nazifoğlu, “Hiçbir Galatasaraylının Terim'i istememe lüksü yok. Bizim bu konuyu masaya yatırabilmemiz için ya Türkiye Futbol Federasyonu'nun Terim'le artık çalışmadığını ilan etmesi ya da Terim'in federasyondaki görevini bıraktığını açıklaması lazım. Sözleşmesi devam eden hocamızla ilgili spekülatif sözler söylememiz mümkün değil. Fatih Terim'i Galatasaray'ın başında görmeyi arzu ederiz. Bizim konuşmaya başlayabilmemiz için önce TFF'deki görevinin sona ermesi lazım.” dedi.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus