Добавить новость
World News in Dutch


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Hükümetten el yapımı patlayıcı malzemelerine flaş karar!

Zaman 

Hükümet, terörle mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullandıkları el yapımı patlayıcıların (EYP) yapımında kullanılan malzemelere yönelik sıkı bir gözetim ve denetim getirilmesi için çalışma başlattı. Başbakan Binali Yıldırım, belirlenen tedbirleri hayata geçirecek kurumlara gerekli çalışmaları tamamlamaları konusunda talimat verdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, hükümet terörle mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullandıkları el yapımı patlayıcıların (EYP) yapımında kullanılan malzemelere yönelik olarak sıkı bir gözetim ve denetim getirilmesi için çalışma başlattı. Başbakanlığın koordinasyonunda bu amaçla yürütülen çalışmalardan biri de EYP yapımında kullanılan LPG (mutfak) tüplerine yönelik olacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat üzerine 8 ve 9 Haziran'da iki toplantı yapıldı, yapılan toplantıya ilgili tüm kurumlar katıldı. Belirlenen tedbirleri hayata geçirecek kurumlara gerekli çalışmaları tamamlamaları konusundaki talimat Başbakan Yıldırım tarafından verildi.

PİKNİK TÜPLERDE SERİ NUMARASI VE KARE KOD BULUNDURULMASI ZORUNLU OLACAK

Çalışmalarda terör örgütlerince EYP yapımında yoğun olarak kullanılan 12 kilogramlık tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesine öncelik verilecek. Sonrasında piknik tüpleri ile sanayide kullanılan diğer tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesi de ivedilikle sağlanacak. Bu amaçla, tüplerde seri numarası ve kare kod bulundurulması zorunlu olacak, dolumdan nihai tüketime kadar tüm sürecin online takibi, tüpü satın alan nihai tüketicinin kimlik bilgileri alınacak.

Kurumlara ayrıca, kullanımdan çıkan ve hurdaya ayrılan tüplerin geri dönüşüme gönderilmesinin sağlanması, yurt dışından Türkiye'ye LPG tüplerinin giriş ve çıkışlarının denetlenmesi ve engellenmesine yönelik gerekli tedbirleri almaları talimatı da verildi.

Ayrıca, 'Nitrat' içeren gübrelerin satışı 8 Haziran 2016 itibariyle durdurulmuştu. Başbakan Yıldırım'ın talimatı üzerine nitrat içeren gübreler başta olmak üzere tüm gübre hareketlerinin izlenmesi, kontrol ve denetimin etkinliğinin artırılması, piyasanın kayıt altına alınması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaların ivedilikle tamamlanması planlanıyor.

Tüplerin ve gübrelerin yanı sıra EYP yapımında kullanılabilecek olan ve piyasadan kolaylıkla temin edilebilen 'nitrometan' gibi patlayıcı ve yanıcı maddelerin üretim aşamasından nihai tüketiciye kadar tüm aşamalarda etkin takibinin sağlanması, süreçte yaşanan kayıp ve kaçakların tespiti, terör örgütlerinin söz konusu maddelere ulaşımının zorlaştırılması amacıyla da Başbakanlık koordinasyonunda çalışmalar yürütülüyor.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus