Добавить новость


World News in Dutch


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı başladı

Zaman 

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın ikinci günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın katılımıyla devam ediyor. İlklerin yaşandığı tatbikatta gövde gösterisi yapılırken, senaryo gereği yapılan operasyonlar nefes kesti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da katılımıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın yapıldığı Seferihisar ilçesinin Doğanbey bölgesine helikopterle geldi. Erdoğan'ın bulunduğu helikoptere, askeri helikopterler eşlik etti.

Erdoğan'ı tatbikat bölgesinde Başbakan Yıldırım ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep karşıladı. Daha sonra tatbikatı takip edecekleri bölüme geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile kuvvet komutanlarınca karşılandı.

Seçkin Gözlemci Günü'ne katılan yabancı komutanları da selamlayan Erdoğan, daha sonra alandaki yerini aldı. Basın mensuplarının kısa süreli görüntü almasının ardından Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü başladı.

79 ülkeden 255 seçkin gözlemci

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Abdulrahman Saleh Al Bunyan, Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim bin Shaheen Al-Ghanim, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Viktor Muzhenko, Polonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatol Wojtan, ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Japonya Kara Kuvvetleri Komutanı Kiyofumi Iwata ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Raheel Sharif'in de aralarında bulunduğu 79 ülkeden 255 gözlemci ve temsilci takip ediyor.

MARŞ EŞLİĞİNDE İLK ATIŞ

Tatbikata; Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, sivil kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan'dan birlik ve unsurlar katıldı. 79 yabancı ülkeden gözlemcinin ve yaklaşık 900 yabancı personelin katıldığı, 7 bin 500 askerin görev aldığı tatbikata, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil sanayi kuruluşları da dahil oldu. Bu yılki tatbikatta, Karayel ve Bayraktar isimli insansız hava aracı ve atak helikopter de kullanıldı. Atak helikopterler, ilk kez Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nda atış yaptı. Atak helikopterleri kullanan pilotlar, marşlar söyleyerek atışları icra etti.

HAYALİ ÜLKENİN ADASI KURTARILIYOR

Klasik harbin yanında ilk kez hibrit ortamın esas alındığı tatbikatta, senaryo gereği Torrik isimli hayali bir ülkenin, Arnlad isimli başka bir hayali ülkenin adasını işgal etmesi üzerine Arnlad, Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım istedi. Bunun üzerine Türkiye'nin liderliğinde Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla dost birlikleri oluşturuldu. Dost birlikleri de, temsili ülke Torrike'nin işgal ettiği adayı kurtardı. Dün dondurulan tatbikatın devam eden safhasında, inme ve hava başının genişletilmesi amacıyla ÇNRA destek silahları havadan taşındı. Yaralı personeller, helikoptere bindirilerek seyyar Sahra Hastanesine kaldırıldı. Suudi Arabistan'dan iki adet F15 ile amfibi hücum harekatına yönelik yakın hava desteği sağlandı. Tatbikatın ilerleyen safhalarında dost topçu atışları ve dost taarruz helikopterlerinin atışları icra edildi. Tatbikatta, iki ayrı bölgeye bot harekatı icra edilirken, yamaç çökertmesi ve geçit açılması yapıldı. Tatbikat, devam ediyor.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus