Добавить новость


World News in Dutch


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Haaretz gazetesi: Rusya, İsrail'e Türkiye ile yakınlaşmasından rahatsız olduğunu iletti

Zaman 

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, Moskova'nın, son zamanlarda yaşanan Türkiye-İsrail yakınlaşmasından rahatsız olduğunu İsrail'e birinci elden ilettiğini duyurdu. Rahatsız konularının başında Türkiye'nin Gazze'deki etkisi ve İsrail'le doğalgaz konusundaki muhtemel işbirliği geliyor

Haaretz'in dış politika yazarı ve diplomasi muhabiri Barak David'in imzasıyla, dün gazetenin internet sitesinin manşetinden yayımlanan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Moskova'da bir araya geldiği İsrail Başbakanı Netanyahu'nun özel temsilcisi ve Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold'a hem Rusya'nın hem de Mısır'ın bu yakınlaşmadan rahatsız olduğunu bildirdi.

KONUYU RUSYA GÜNDEME GETİRDİ

Haaretz'e göre, Cenevre'de yürütülen görüşmelerde Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail adına görüşmeleri de yürüten Dore Gold'un Moskova ziyaretinde gündemin Suriye krizi ve İran'a Rus S-300 füzesi satışı olmasına karşın, Rus tarafı son zamanlardaki Türkiye-İsrail yakınlaşmasını da gündeme getirdi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Gold başkanlığındaki İsrail Dışişleri heyetine Türk-İsrail yakınlaşmasında iki konuda kaygıları olduğunu iletti.

TÜRKİYE'NİN GAZZE'DE KÖPRÜBAŞI OLUŞTURMASI

Habere göre Lavrov, Suriye'de çıkarlarının kökten çatıştığı Türkiye'nin Gazze'de güçlü bir "köprübaşı" oluşturması ihtimalinden rahatsızlık duyuyor.

Gazeteye göre, Türk ve İsrail temsilcileri arasındaki görüşmelerde Ankara'nın Gazze ablukasının kaldırılması konusunda ısrar etmemekle birlikte, Gazze'ye elektrik üretecek güç santrali vb. gibi insani amaçlı altyapı yardımları sokmak için özel statü istiyor. Rusya ise Mısır'la birlikte, Türkiye'nin bu yolla Gazze'deki konumunu güçlendirmesinden kaygı duyuyor.

DOĞALGAZ İŞBİRLİĞİ

Haaretz, Lavrov ikinci olarak, İsrail doğalgazının Türkiye satılması ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletilmesi projesinden rahatsızlığını dile getirdi. Gazete, bu noktada Rusya'nın, Türkiye'nin en büyük doğalgaz tedarikçisi olduğunu hatırlattı.

Rusya ve Mısır'ın Türkiye-İsrail yakınlaşması karşısındaki ortak tavrının, Benjamin Netanyahu'nun Türkiye ile imzalayacağı muhtemel bir anlaşma üzerinde önemli etkisi olacağını kaydeden Haaretz, İsrail Dışişleri Sözcüsü Emanuel Nachshon'un Moskova'da gündeme gelen Türkiye başlığı konusunda yorum yapmaktan kaçındığını yazdı.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus