در حال حاضر، درصد پرشدگی سدهای لتیان، ماملو، لار و امیرکبیر به ۹ درصد رسیده است که نشاندهنده شرایط بحرانی ذخایر آبی استان تهران است.
به گزارش ایلنا از شرکت فاضلاب تهران، عباسعلی مصرزاده، مدیرعامل شرکت فاضلاب شهر تهران در همایش «پساب؛ خاکستر طلایی»، با اشاره به تاریخچه اجرای سیستم فاضلاب در کلانشهر تهران گفت: از سال ۱۳۲۷، همزمان با اجرای لولهکشی آب در تهران، ضرورت جمعآوری اصولی و دفع بهداشتی فاضلاب نیز مطرح شد. اما در آن زمان، به دلیل کوچکی شهر، کمبود منابع مالی و نبود مشکلات زیستمحیطی گسترده، امکان اجرای همزمان این طرح وجود نداشت. این موضوع تا سال ۱۳۷۴ که نخستین عملیات اجرایی طرح فاضلاب در تهران آغاز شد، به تأخیر افتاد.
وی افزود: طرح فاضلاب تهران با بازنگریهای متعدد در پنج فاز اجرایی تعریف شده است. این طرح شامل ۲۵۰ کیلومتر خط انتقال، بیش از ۸۰۰۰ کیلومتر شبکه، ۲۲ واحد تصفیهخانه و بیش از یک میلیون فقره انشعاب است. تاکنون پیشرفتهای قابل توجهی در بخشهای مختلف این طرح حاصل شده است. بهطوری که ساخت تصفیهخانهها ۶۲ درصد، اجرای تونلها و خطوط انتقال فاضلاب ۸۰ درصد و لولهگذاری شبکه فاضلاب نزدیک به ۹۲ درصد پیشرفت داشته است.