حق برخورداری از تشکل مستقل از دولت همواره یکی از مطالبات کارگران و فعالین کارگری بوده که در دورههای مختلف با سلایق معاونین مختلف روابط کار، این حق دچار اعوجاجهایی شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از موضوعاتی که با تغییر معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد توجه فعالان کارگری قرار گرفته است، بحث تشکلهای کارگری و حدود و مرزهای اختیارات آنهاست. در طی سه سال گذشته یکی از مشکلات فعالان کارگری و اعضای تشکلها بطور عمده موضوع آزادیها و حقوق جامعه کارگری در برخورداری از تشکلها و انجمنهای صنفی خویش است؛ امری که به نظر کارگران در طی مدیریت معاون روابط کار سابق، به دلیل برخی مداخلات در تشکلها دچار اختلال شده بود.
در سالهای اخیر بسیاری از کارگران در مجموعههای مختلف به دلیل مطالبات خود و حتی فعالیت در تشکلهای قانونی دچار مشکلاتی شدند. از برخورد با نماینده کارگران در شورای عالی کار در سال ۱۴۰۲ و اخراج وی تا اخراج تعدادی از کارگران در گروه ملی فولاد ایران به دلیل پیگیری طرح طبقهبندی و اخراج و برخورد با نمایندگان کارگری در تراکتورسازی تبریز و بسیاری موارد دیگر که در سالهای اخیر اتفاق افتاد، مجموعاً باعث نگرانی فعالان کارگری و اعضای تشکلات آنها شده بود.