کارگردان مستند ایران و همسایگان گفت: داشتن اطلاعاتی درباره سرگذشت تاریخی کشورهای همسایه و مطالعه درباره آن، بخصوص درباره کشور افغانستان به جهت حضور درصد بالای مهاجران افغانستانی در کشور ما، ضروری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ساینا ملازم کارگردان اپیزود «افغانستان» از مستند ۷ قسمتی «ایران و همسایگان» از نحوه ورودش به مسیر پرپیچ و خم مستندسازی گفت و بیان کرد: در رشته سینما تحصیل کردم و گرایش اصلیام به سمت سینمای داستانی بود، اما همیشه دوست داشتم تا در سینمای مستند نیز خود را محک بزنم و این فضا را تجربه کنم. جذابیت ساخت مستند برای من در روند جستجو و کشف یک گوشهای از واقعیت است که میتواند در یک پدیده تاریخی یا زندگینامه شخصیتی شناخته شده، باشد. به هرحال ساخت مستند چشمانداز تازهای به مستندساز میدهد که در آینده و مسیر حرفهای او تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: زمانیکه قرار شد در این مستند از میان همسایگان ایران کشوری را انتخاب کنم، کشور افغانستان را به دلیل علاقهای که از زمان کنکور هنر به تاریخ هنر و بحث نگارگری به خصوص مکتب هرات داشتم، انتخاب کرد. مکتب هرات، یک مکتب نگارگری مشترک بین دو کشور ایران و افغانستان است. روند این مستند را از مکتب هرات آغاز کردیم و به شاهرخ میرزا که باعث شکلگیری این مکتب شد، رساندیم.