یک فعال کارگری گفت: ادغام صندوقهای ورشکسته در صندوق تامین اجتماعی، خیانت بزرگی در حق بازنشستگان است و با توجه به رویهای که دولت تا کنون در قبال صندوق تأمین اجتماعی پیش گرفته، در صورتِ ادغام صندوقهای ورشکسته با صندوق تأمین اجتماعی، دولت همه بار تعهدات خود را روی دوش تأمین اجتماعی میاندازد و وضعیتِ این صندوق را وخیم میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسئلهی ادغام صندوقهای بازنشستگی چند سالی است که در اسناد مختلف مطرح میشود. برنامه هفتم توسعه صراحتا به ادغام صندوقها اشاه کرده است. همچنین در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در بند «ع» تبصره (۲) دولت مجاز است تمام اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی که بیش از ۵۰ درصد منابع مالی آن برای پرداخت مستمری از محل منابع بودجه عمومی کل کشور تأمین میگردد (بهاستثنای سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوق بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات) بابت تأدیه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی به سازمان مذکور واگذار نماید. با این حال مجلس در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، مسئلهی ادغام صندوقها را کنار گذاشت اما از دولت خواست تا برای ادغام صندوقها لایحهی دوفوریتی بدهد.
اکبرشوکت، فعال کارگری و عضو سابق هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی، در رابطه با ادغام صندوقهای بازنشستگی گفت: سه نوع ادغام وجود دارد؛ یک نوع این است که صندوقهای ورشکسته را برداریم و آنها را زیرمجموعه سازمان برنامه و بودجه قرار دهیم. کل بودجه مورد نیاز آنها را نیز در بودجه سالیانه ببینیم. چون صندوقی که ۹۰ درصد هزینههای آن توسط دولت پرداخت میشود، چه لزومی دارد به عنوان صندوق جداگانه فعالیت کند. در این صورت دیگر نیازی هم به خرج و مخارجی که مدیران این صندوقها میتراشند و همچنین تشکیلاتِ ناکارامد این صندوقها نیست.