انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا در حاشیۀ جلسه وزرای خارجه ناتو، در یک مصاحبه با خبرگزاری رویترز در شهر بروکسل پایتخت بلجیم روز چهارشنبه(4 دسمبر) گفت، امریکا در مورد اینکه رئیس جمهور کوریای جنوبی، قصد اعلام وضعیت نظامی را در آن کشور دارد، از قبل آگاهی نداشت.
یون سوک یول رئیس جمهور کوریای جنوبی شب سه شنبه وضعیت نظامی را در آن کشور اعلام کرد تا به گفتۀ او "نیروهای ضد دولتی" را در بین مخالفان سیاسی داخلی خود خنثی کند. اما درست چند ساعت بعد، پس از یک بن بست آشفته بین پارلمان و اردوی کوریای جنوبی، این تصمیم را لغو کرد.
به گفتۀ بلینکن،"دموکراسی در کوریای جنوبی یکی از قوی ترین روایت ها در سطح جهان است و بسیار مهم است که هر منازعه و اختلافات سیاسی، بطور صلح آمیز و مطابق به حاکمیت قانون حل شود.
بلینکن افزود، این چیزی است که دیده می شود و حفظ آن بسیار مهم است.
براساس خبرگزاری رویترز، انتونی بلینکن، گفت که واشنگتن از قبل در مورد تصمیم یون سوک یول رئیس جمهور کوریای جنوبی مطلع نشده بود و یقیناً به شکل معمول، امریکا از هر تصمیم که هر شریک ممکن در هر زمان در سراسر جهان بگیرد، مطلع نیست.
اعلامیه غافلگیرانه یون سوک یول، جدی ترین آزمون را برای دموکراسی کوریای جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به اینسو ایجاد کرد و با اتفاق آرا از سوی ۱۹۰ نماینده پارلمان آن کشور رد شد. معترضان در بیرون از ساختمان پارلمان جمع شده بودند و حزب خود رئیس جمهور یون، از او خواست تا این فرمان را لغو کند.
بلینکن از با خودداری از ابراز نظر در مورد اینکه آیا تصمیم قانون نظامی توجیه شده یا خیر، گفت قصد ندارد که به تصامیم سیاسی که در کوریای جنوبی گرفته شده، بپردازد.
وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا گفته آنچه اکنون مهم است این است که دیده شود این پروسه بطور صلح آمیز و مطابق به قانون اساسی و حاکمیت قانون انجام می شود.
بحران در کوریای جنوبی کشوری که از دهه ۱۹۸۰ میلادی یک دموکراسی محسوب می شود، متحد ایالات متحدۀ امریکا و یک اقتصاد بزرگ آسیا است، باعث زنگ خطر در سطح بین المللی شده است. حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ عسکر امریکایی در کوریای جنوبی مستقر هستند.