در نشست امضای تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد کتابخانههای عمومی کشور پیشنهاد راهاندازی یک کتابخانه عمومی آموزشی-خدماتی با همکاری دو مجموعه ارائه شد تا چنین مرکزی با عملیاتیسازی ایدهها و اخذ بازخورد، نسبت به سنجش میزان پایداری و اثرگذاری خدمات و تهیه پشتوانه علمی آن اقدام کند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نشست امضای تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی روز یکشنبه ۴ آذرماه با حضور محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و فاطمه عزیز آبادی فراهانی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیئت امنای کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد.
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست اظهار داشت: در ادبیات علم و موضوع کتابخانه با تحولاتی مواجه هستیم. اولین تحولات در ابتدای قرن سیزدهم رخ داد و با ظهور دانشگاهها، کتابخانه از مفهوم پژوهشکده به آرشیو منابع علمی تغییر ماهیت داد. نماد این موضوع، تأسیس کتابخانه ملک توسط مرحوم حاج حسین آقا ملک در سال ۱۳۱۶ است که این کتابخانه دیگر رویکرد پژوهشی نداشت. ابتدای ۱۴۰۰ نیز دوباره با تغییر ماهیت ساختار کتابخانه روبهرو شدیم؛ کتاب مفهوم جدیدی پیدا کرد و سالنهای کتابخانه به قرائتخانه تقلیل یافت؛ نسل جدید در دانشگاه ارتباط چندانی با کتابخانه ندارد و حتی گاه نمیداند، کتابخانه دانشگاه کجا است. در واقع در نسل اول، دانشگاه، کتابخانه و محل پژوهش محسوب میشد؛ در نسل دوم، کتابخانه پناه دانشجو بود و در نسل سوم، دانشجو با کتابخانه تقریباً بیگانه است.