رویداد اربعین در طی سالهای اخیر به نمودی عینی از انسجام و وحدت و همبستگی مسلمانان جهان تبدیل شده است. همین موضوع برای بسیاری از جریانها و کنشگرانی که وحدت اسلام و مسلمین را در راستای منافع خود نمیبینند، به یک چالش تبدیل شده و از همین رو، شاهد هستیم که آنها با انواع و اقسام اهرمهایی که در اختیار دارند به ویژه در حوزه رسانهای، سعی در شبههافکنی علیه رویداد اربعین دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیاده روی میلیونی اربعین و بزرگداشت چهلم شهادت امام حسین (علیه السلام) و یارانشان در واقعه کربلا، رویدادی است که در سالهای اخیر توجهات زیادی را از اقصی نقاط جهان به سمت خود جلب کرده و به یک رویداد مهم در صحنه بین المللی تبدیل شده است. در این راستا، افراد از ملیتهای مختلف عازم عراق و شهر کربلا میشوند و در اقیانوسی از حضور باشکوه مسلمانان و عاشقان امان حسین (علیه السلام)، مجموعهای از خیر و نیکیها را تجربه میکنند. برگزاری چنین رویدادی آن هم در شرایطی که مولفهها و عناصر مختلف جهان مدرن به شیوههای گوناگون انسانها را محاصره کردهاند و سعی در تحمیل یک زندگی تک بعدی و مادی را به او دارند، حامل درسها و معانی خاصی است.
از این رو، ایلنا در گفتگو با «فراز ابوهلال» نویسنده و کارشناس عراقی مسائل فرهنگی –اجتماعی، به واکاوی چند علامت سوال مهم با محوریت رویداد اربعین حسینی و تاثیرات فرهنگی و اجتماعی آن در جهان معاصر پرداخته است.