رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات آب دانشگاه آزاد اصفهان و پژوهشگر حوزه محیطزیست گفت: اگر به پایداری سرزمینی و زندگی مردم در مناطق مرکزی کشور فکر میکنیم باید زایندهرود احیا شود.
محمد کوشافر در گفت وگو با ایلنا در اصفهان اظهار کرد: خشکی زایندهرود و گاوخونی پیامدهای مختلفی همچون فرونشست زمین، ریزگرد و گردوغبار، آسیب به درختان و مشکلات اقتصادی و اجتماعی را به دنبال دارد، پیامدهای مختلف دیگری هم وجود دارد که با برخی از آنها مواجه شدهایم و برخی نیز در آینده بروز میکنند. این منطقه با زایندهرود به تعادل رسیده و اگر این رودخانه نباشد مشکلات و مسائل مختلفی ایجاد خواهد شد و فرایندهای حاصل از آن، منطقه را از تعادل خارج میکند.
وی با بیان اینکه یکی از علائم ناشی از بحران آب، افزایش میزان گردوغبار و ریزگردها است، گفت: با خشکی زایندهرود کانونهای متعدد فرسایش بادی ایجاد میشود که بخشی از کانونها در بستر خشک زایندهرود، گاوخونی و برخی در نواحی اطراف هستند. این مناطق، نواحی مستعدی برای ایجاد گردوغبار و ریزگردها هستند. در مورد بستر خشک زایندهرود باید توجه کرد که این بستر از میان کانونهای جمعیتی عبور میکند، جایی که در فاصله بسیار نزدیک به آن مناطق مسکونی، تجاری و اداری، مراکز آموزشی، درمانی، مراکز ورزشی و تفریحی وجود دارد که باعث شده مواجهه مردم با این آلودگی بسیار زیاد و چشمگیر باشد.