نیویارک تایمز
روزنامه امریکایی نیویارک تایمز به تلفات نیرو های افغان در جریان ماه سپتمبر در افغانستان تمرکز کرده است.
روزنامه از کابل و ولایت های مختلف افغانستان گزارش یک ماهه را تهیه کرده و نوشته است: در جریان ماه سپتمبر، بیش از چهار صد سرباز اردو و پولیس افغان در رویداد های مختلف جان داده اند.
نیویارک تایمز به نقل از مقام ها هم گزارش داده که گفته اند: تلفات روزانه نیرو های امنیتی در افغانستان، حد اوسط به سی تا چهل تن میرسد.
به گفته روزنامه تلفات سال های گذشته در افغانستان، در مقایسه با امسال تا این حد زیاد نبوده است.
روزنامه نیویارک تایمز از هر رویداد ماه سپتمبر به گونه جداگانه یاد آوری کرده و نوشته است: در این ماه، در کنار سایر مناطق افغانستان، در ولایت های فراه، غزنی و بادغیس، مرگبار ترین حملات بر نیرو های امنیتی افغانستان صورت گرفت که تنها در همین سه ولایت، شمار کشته شده ها بیش از دو صد تن بوده است.
وال ستریت ژورنال
روزنامه وال ستریت ژورنال به تهدید های امنیتی افغانستان در آستانه انتخابات شورای ملی تمرکز کرده است.
به نوشته روزنامه، روز سه شنبه یکی از مناطق امن ولایت ننگرهار در جریان گرد همایی یک نامزد شورای ملی هدف حمله انتحاری قرار گرفت.
ولسوالی کامه در نزدیکی شهر جلال آباد از مناطق خیلی مصئون ولایت ننگرهار دانسته می شود.
وال ستریت ژورنال نوشته است، با توجه به نا امنی ها و حضور گروه داعش در ولایت ننگرهار، تا هنوز معلوم نیست که آیا انتخابات بیستم اکتوبر در مناطق تحت اداره طالبان و گروه داعش برگزار خواهد شد یا نه.
به استدلال روزنامه، حمله سه شنبه در ولسوالی کامه، نگرانی ها را در مورد امنیت انتخابات پیشرو در افغانستان بیشتر ساخته است.
دیده بان حقوق بشر
دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد از خصوصی سازی جنگ افغانستان انتقاد کرده است.
به نوشته نشریه این سازمان، اگر چنین کار صورت گیرد، زنده گی غیرنظامیان در افغانستان با خطر روبرو خواهد شد.
پیش از این ایریک پرینس بنیانگذار شرکت بلک واتر در یک گفتگوی تلویزیونی ادعا کرد که جنگ افغانستان را با خصوصی سازی و حمایت از نیرو های افغان، در شش ماه پایان خواهد داد.
به نوشته دیده بان حقوق بشر، شرکت بلک واتر به چندین مورد قتل و بدرفتاری در عراق متهم است و سپردن مسوولیت جنگ افغانستان به این شرکت، موثر نخواهد بود.
این نهاد استدلال میکند که شرکت های خصوصی امنیتی به شمول بلک واتر که از سال 2001 در افغانستان حضور گسترده داشته اند، به صورت مستقیم برای اردوی امریکا گزارش نمیدهند، اما اگر جرمی را مرتکب شوند، از سوی محکمه های امریکا به پاسخگویی مجبور شده میتوانند.
ایریک پرینس گفته است: نیرو های او بر اساس قانون افغانستان پاسخگو خواهند بود که در این صورت به نوشته دیده بان حقوق بشر، وضعیت برای افغانستان با نظام ضعیف قضایی اش دشوارتر خواهد شد زیرا تا حالا به قضیه های تخطی های بشری به شمول کشتار غیرنظامیان در این کشور کمتر رسیده گی شده است.