Добавить новость
World News in Greek


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Σε συναγερμό οι Αρχές στην Ηλεία λόγω επικίνδυνης ανόδου της στάθμης του Αλφειού

Ta Nea 
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων λόγω επικίνδυνης ανόδου της στάθμης του ποταμού Αλφειού, σύμφωνα με έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
  • Η ανησυχία επικεντρώνεται στα νερά που κατεβαίνουν από την Αρκαδία, με ιδιαίτερη επιβάρυνση στο τμήμα από τον Λάδωνα και κάτω, όπου ο ποταμός έχει αρχίσει να «φουσκώνει».
  • Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου πραγματοποίησε αυτοψία στη γέφυρα του Αλφειού κοντά στον οικισμό των τσιγγάνων και προχώρησε σε προληπτικές ενέργειες για να αποφευχθεί η υπερχείλιση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Κική Διονυσοπούλου, τόνισε ότι έγινε άμεση παρέμβαση για να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον μέχρι το πρωί τα νερά δεν θα ξεφύγουν από την κοίτη τους και αναμένονται περαιτέρω αποφάσεις.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2) οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ύστερα από προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για επικίνδυνη άνοδο της στάθμης του ποταμού Αλφειού.

Η ανησυχία επικεντρώνεται στα νερά που κατεβαίνουν από την Αρκαδία, καθώς ο ποταμός έχει αρχίσει να «φουσκώνει» από τα ανάντη, με ιδιαίτερη επιβάρυνση στο τμήμα από τον Λάδωνα και κάτω. Το απόγευμα, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου πραγματοποίησε αυτοψία στη γέφυρα του Αλφειού, κοντά στον οικισμό των Ρομά, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή υπερχείλισης.

Η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Κική Διονυσοπούλου, δήλωσε στο ilialive.gr ότι έγινε άμεση παρέμβαση ώστε τα νερά να παραμείνουν εντός της κοίτης του ποταμού. «Κάναμε μία μικρή παρέμβαση έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το πρωί δεν θα περάσει το ποτάμι, δεν θα μπει μέσα στα αυλάκια για να πλημμυρίσει την περιοχή. Αύριο θα αποφασίσουμε για περαιτέρω ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη. «Αύριο θα ελέγξουμε και πάλι την κατάσταση και θα αποφασίσουμε πώς θα λειτουργήσουμε, καθώς περιμένουμε νέα φαινόμενα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι οι όμοροι δήμοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Η εμπειρία του παρελθόντος, και ειδικότερα τα σοβαρά προβλήματα που είχαν καταγραφεί το 2012, εντείνει την ανησυχία των αρμόδιων υπηρεσιών. «Επειδή το φοβόμαστε, καθώς το έχουμε ξαναζήσει, λάβαμε προσωρινά μέτρα για να μπορέσουμε να προλάβουμε μία πιθανή άσχημη εξέλιξη. Κάναμε μια παρέμβαση στην άκρη στο ποτάμι για να μην περάσουν τα νερά στους τάφρους», εξήγησε η κ. Διονυσοπούλου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ οι αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της στάθμης του Αλφειού και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με στόχο την προστασία των περιοχών γύρω από το ποτάμι.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus