Добавить новость
World News in Greek


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Βρετανία: Περισσότεροι από 200 βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστιανιακό κράτος

Ta Nea 

Το ένα τρίτο των Βρετανών βουλευτών κάλεσαν σήμερα τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, μια δέσμευση που ανέλαβε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Διακόσιοι είκοσι ένας (221) βουλευτές από εννέα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία αριθμεί 650 μέλη, υπέγραψαν επιστολή απευθύνοντας αυτό το αίτημα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι.

«Σας γράφουμε πριν από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στην οποία συμπροεδρεύουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία, στις 28 και 29 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην αναγνώριση, εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, ενός παλαιστινιακού κράτους» με την ευκαιρία αυτής της συνόδου, αναφέρεται σε αυτό το κείμενο.

«Μολονότι γνωρίζουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, η αναγνώριση εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου θα είχε σημαντική επίπτωση, λόγω των ιστορικών δεσμών μας και του καθεστώτος μας, ως (μόνιμου) μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σας προτρέπουμε επομένως να κάνετε αυτό το βήμα», συνεχίζει η επιστολή.

Την πρωτοβουλία για την επιστολή είχε η βουλευτής των Εργατικών Σάρα Τσάμπιον, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη Διεθνή Ανάπτυξη. Το κείμενο υπογράφεται από μέλη των Εργατικών, του Συντηρητικού κόμματος, των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών, των Πρασίνων, του σκωτσέζικου αυτονομιστικού κόμματος SNP, αλλά και από ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο, όταν θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ είπε ότι η κυβέρνησή του θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη μόνο στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, απογοητεύοντας πολλά μέλη του Εργατικού κόμματος που ήθελαν να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus