Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι από τους παλαιότερους παγκοσμίως, πρωτοξεκίνησε το 1952 αλλά έγινε γνωστός το 1956 όταν εντάχθηκε στο αγωνιστικό καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) με πολλές συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός παγκοσμίως ως ένας εξαιρετικά σκληρός αγώνας για οδηγούς και αυτοκίνητα ενώ πολυνίκης της διοργάνωσης είναι ο αδικοχαμένος σκωτσέζος οδηγός Κόλιν ΜακΡέι!
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν είναι μόνο τα καλύτερα αυτοκίνητα ράλλυ και οι κορυφαίοι οδηγοί του πλανήτη. Είναι οι θεατές, οι άνθρωποι που εκτελούν το πλάνο της διοργάνωσης, ο τόπος που φιλοξενεί τον αγώνα.
Στο αποτέλεσμα ενός αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA η ιστορία συνήθως αναφέρει τον νικητή. Μέχρι εκεί, ωστόσο, χρειάζεται να έχει προηγηθεί συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον αγώνα.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν και τονίζουν τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι θεατές:
Παρκάρετε στις προσβάσεις των ειδικών διαδρομών με ασφάλεια, με τη φορά που θα φύγετε – μην μπλοκάρετε το δρόμο.
Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε τον αγώνα τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Από εκεί και έπειτα, δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις.
Απολαύστε τον αγώνα από τις προκαθορισμένες από τη διοργάνωση θέσεις θεατών. Έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ασφάλεια όλων.
Σεβαστείτε τις οδηγίες των κριτών. Βρίσκονται εκεί και για τη δική σας ασφάλεια.
Μη στέκεστε κοντά σε διασταυρώσεις ή σε απαγορευμένες περιοχές.
Προτιμήστε να σταθείτε σε κάποιο ασφαλές, υπερυψωμένο σημείο.
Σεβαστείτε τη σήμανση και την οριοθέτηση χώρων με κορδέλες ασφαλείας.
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπορεί να βγουν εκτός πορείας οπουδήποτε ή να «πετάξουν» πέτρες σε μεγάλη απόσταση . Μη βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.
Σε κάθε περίπτωση, το «γήπεδο» αυτής της αγωνιστικής γιορτής είναι η ελληνική φύση.
Δεν κατασκηνώνουμε στα δάση.
Απορρίπτουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους που θα βρίσκονται εντός των ειδικών διαδρομών ή φροντίζουμε να τα πάρουμε μαζί μας.
Δεν επιλέγουμε ως σημείο παρακολούθησης προστατευόμενες φυσικές περιοχές, οριοθετημένες με ειδική σήμανση.