Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο πάλαι ποτέ κραταιός κατασκευαστής, που συνέδεσε το όνομά του με τα γυάλινα κτήρια της Λεωφόρου Κηφισίας, Μπάμπης Βωβός.
Όπως έγινε γνωστό, από μία λιτή ανακοίνωση της οικογένειας στον Τύπο, ο Βωβός, που γεννήθηκε το 1933 στα Φιλιατρά, πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου του 2024.
Ήταν ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική. Το 2006 η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ανερχόταν στα 1,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά χρέη στο τέλος του 2011 είχαν φτάσει στα 870 εκατ. ευρώ. Στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ο Βωβός συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.
Ο Μπάμπης Βωβός γεννήθηκε το 1933 στα Φιλιατρά, σε μια οικογένεια με οκτώ παιδιά. Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να μπει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Πριν ακόμα αποφοιτήσει έπιασε δουλειά ως δόκιμος Πολιτικός Μηχανικός στο γραφείο «Νικολαΐδης & Καλφόπουλος».
Σε ηλικία μόλις 24 ετών, το 1957, συστήνει την πρώτη εταιρεία του μαζί με τους Μυκονιάτες εργολάβους Γιάννη Ζουγανέλη και Παναγιώτη Φαμέλη, τη Φαμέλης-Ζουγανέλης-Βωβός Ο.Ε. Η εταιρεία ασχολούνταν κυρίως με αγοραπωλησίες και κατασκευές σπιτιών στη Μύκονο.
Οι βάσεις που τέθηκαν εκεί, άνοιξαν τον δρόμο για την ίδρυση της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.
Από την αρχή ο ίδιος επιθυμούσε να συνδέσει το όνομά του με κάτι ξεχωριστό. Με «όχημα» τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, έβαλε μπροστά το φιλόδοξο πλάνο για το «Atrina Center» που το βάφτισε από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Αρη, Τριάδας και Ναταλίας. Το ακίνητο βασίστηκε σε σχέδια του Ιωάννη Βικέλα, με τον Βωβό να επιστρατεύει παράλληλα Αμερικανούς και Ιταλούς αρχιτέκτονες.
Τα κτίρια που έχει κατασκευάσει και αξιοποιήσει η Εταιρία στη διάρκεια των 32 χρόνων δραστηριοποίησής της στο χώρο της αξιοποίησης αστικών ακινήτων ξεπερνούν τα 30 και σ’ αυτά περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά, σύγχρονα κτίρια της Αθήνας, όπως τα ATRINA, AGORA, POLIS, DELFI CORNER, ATRIUM, MONUMENTAL PLAZA κλπ.
Τον Οκτώβριο του 2012 η οικογένεια Βωβού κατέθεσε αίτημα ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Λίγο καιρό αργότερα, ο Μπάμπης Βωβός συλλαμβάνεται για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 1.010.000 ευρώ. Καταβάλλει εγγύηση και αφήνεται ελεύθερος.
Ακολουθούν πλειστηριασμοί, που στρέφονται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία».