Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

'Devlet büyüklerine hakaret' operasyonu: Altı gözaltı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Sakaraltı-Sakarüstü’ adlı sosyal medya hesabına yönelik devlet büyüklerine hakaret suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen operasyonda aynı zamanda yerel internet haber gazeteciliği de yapan 6 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon genişletilerek sürdürüldü

Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla R.K.K.’ye ait Marmaris’te yerel bir internet haber sitesinin bürosuna baskın yaptı. Yapılan baskında büroda arama yapan ekipler bürodaki bazı doküman ve dijital verilere el koydu. Öte yandan Seydikemer ilçesinde bir konuta da baskın yapıldı. Yapılan operasyonda söz konusu sosyal medya hesabında yönetici oldukları belirlenen P.B., C.D., R.K.K., S.K., S.Ü.Ö. ve S.C. olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonun genişletilerek sürdürüldüğü, Bodrum ilçesinde 6 şüphelinin daha yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yaptıkları çok sayıda paylaşımı sildikleri tespit edildi

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, operasyon öncesinde sosyal medya hesabını yöneten kişilerin, daha önce yaptıkları çok sayıda paylaşımı sildikleri tespit edildi. Bu durumun da dosya kapsamında değerlendirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturmanın çok yönlü şekilde devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alındılar

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan şüphelilerin HTS kayıtları, telefon trafiklerinin incelendiği, telefon ve bilgisayarlarına el konulduğu ve konutları ile iş yerlerinde arama ve el koyma işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin; "Hakaret (TCK 125/1), kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak (TCK 136/1), Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret (TCK 125/1-2, 125/3-A), özel hayatın gizliliğini ihlal (TCK 134/1), halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK 217/A) ve Cumhurbaşkanına hakaret (TCK 299/1)" suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.


Sosyal medyadaki suç paylaşımlarına operasyon

İstanbul’da yasa dışı bahis operasyonu: 3 milyar TL’ye el konuldu

JASAT’tan büyük operasyon: Çok sayıda suçlu tutuklandı

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus