ABD'nin Suriye Temsilcisi Barrack YPG'ye yol haritası çizdi: Özerklik yok Şam'a bağlanın
ABD'nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Joseph Barrack, Şam'a resmi ziyarette bulunarak ülkenin Cumhurbaşkanı Ahmed Hüseyin Şara ile görüştü.
YPG'nin -bilinen diğer adıyla SDG- 'Suriye'de özerk bir devlet' kurma çabalarının süregeldiği bir dönemde yapılan bu ziyaret taraflar için büyük önem arz ediyordu.
Şara ile birkaç saat süren görüşmesinin ardından buluşma salonundan çıkan Barrack şu ifadeleri kullandı:
─ YPG için Şam'a giden tek bir yol var; o da Suriye'nin meşru hükümetidir. Hükümet, "Tek devlet, tek millet, tek ordu, tek hükümet" ilkesi çerçevesinde YPG'yi kurumlarına dahil etmek için inanılmaz bir çaba göstermiştir.
─ YPG yanıt vermekte, müzakere etmekte ve bu yolda ilerlemekte çok yavaş kalıyor.
─ Suriye'de federalizm mümkün değil, bunu kabul edin.
PKK da bitti
Teröristbaşı Abdullah Öcalan, bu sabah saatlerinde terör örgütüne yakın Fırat Haber Ajansı'nda yayımlanan video mesaj ile PKK'nın resmen feshedildiğini açıklamıştı.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da terör örgütünün silah bırakma kararını, "DEM Parti olarak 11 Temmuz’da gerçekleştirilecek ana tanıklık etmek için Irak Süleymaniye olacağız" ifadeleriyle duyurmuştu.
Teröristbaşı Öcalan resmen ilan etti: PKK'nın varlığı sona erdi
İşte Türkiye’nin PKK’dan sonraki hamlesi: Devlet aklı nasıl işliyor?
DEM Parti PKK'nın silah bırakacağı tarihi ve yeri açıkladı
MİT Başkanı Kalın Bağdat'ta kritik temaslarda bulundu: Gündem 'Terörsüz Türkiye'