Συνετρίβη αεροπλάνο στην Ινδία με 242 επιβαίνοντες – Προορισμός ήταν το Λονδίνο
Αεροπλάνο της Air India με 242 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Ινδία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε προορισμό το Λονδίνο ενώ σύμφωνα με το India Today, συνετρίβη κατά την απογείωσή του.
Live εικόνα από το σημείο της συντριβής.
LIVE | An #AirIndia flight en route from #Ahmedabad to #Birmingham has reportedly crashed near the airport shortly after takeoff.
Initial reports suggest over 240 passengers and crew were onboard the Boeing 787 Dreamliner. https://t.co/a0G59qFNWZ
— The Times Of India (@timesofindia) June 12, 2025
Βίντεο με τη στιγμή της συντριβής
Caught On Cam: Passenger plane crashes near Ahmedabad Airport.#PlaneCrash #Gujarat #Ahmedabad #ViralVideo pic.twitter.com/EkitM2Eg9Y
— TIMES NOW (@TimesNow) June 12, 2025
Στο σημείο της συντριβής υψώθηκε μαύρος καπνός ενώ άνθρωποι μεταφέρονταν με φορεία σε νοσοκομεία.
Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωσή του.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο αεροσκάφος υπήρχαν 242 άτομα, εκ των οποίων οι 23ο ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα.
Στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης καθώς έχουν φτάσει ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.
«Με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνω ότι η πτήση 171 της Air India ενεπλάκη σε ένα τραγικό ατύχημα σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Air India ,όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Όπως έγινε γνωστό, στο αεροπλάνο, επέβαιναν 169 Ινδοί, 53 Άγγλοι, 7 Πορτογάλοι και ένας Καναδός ενώ επέβαιναν και 11 παιδιά.
Σύμφωνα με το BBC όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Αχμενταμπάντ αναστέλλονται.
Το Flightradar24 ανέφερε επίσης ότι έλαβε το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. «Το αεροσκάφος που εμπλέκεται είναι ένα Boeing 787-8 Dreamliner.
O Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τονίζει ότι οι σκέψεις του είναι με τους επιβάτες και τις οικογένειές τους σημειώνοντας ότι οι εικόνες που εμφανίζονται με το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ινδία είναι καταστροφικές.
#AirIndia flight 171 from Ahmedabad to London Gatwick with 242 onboard (including 12 crew) has crashed in Ahmedabad, says the State Police Control Room.@MoCA_GoI confirms incident involving #AI171
Prayers for the safety of all passengers and crew. #Ahmedabad #AirIndia… pic.twitter.com/9BcLrDtZ91
— Siddharth Zarabi (@szarabi) June 12, 2025